به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چندی پیش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک اقدام شجاعانه و مدبرانه از حریم و مرزهای آبی جمهوری اسلامی ایران محافظت کرد.
در این پروسه دو شناور مسلح آمریکایی که وارد آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شده بودند با اقتدار ندسا محاصره و توقیف شدند. این موضوع نشان داد نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مرزهای جمهوری اسلامی ایران حفاظت لحظه ای و ویژه دارد.
دریادار پاسدار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقدامات مهمی را در جهت گسترش اقتدار دریایی جمهوری اسلامی در وسعت آبی "خلیج فارس" و "تنگه هرمز" انجام داده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معتقد است کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا و نظام سلطنتی انگلیس حضورشان نه تنها در خلیج فارس سودی ندارد ، بلکه سرشار از ضرر و خسران است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز به دریادار پاسدار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه و یارانش نشان شجاعت فتح اعطا فرمودند و اقدام معظم له نشان دهنده این است که ندسا در انجام وظایف خود بسیار موفق عمل کرده است.
بنابر اعلام سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین ایرانی از بالای یک ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس عبور کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد یک فروند هواپیمای بدون سرنشین غیرمسلح ایرانی 12 ژانویه (22 دی) به طور مستقیم از بالای یک فروند ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس عبور کرد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "رزمایش ولایت 94" که اخیرا با محوریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شده در هر مرحله برنامه ها و تاکتیک های خاصی را پیاده میکند.
یکی از تاکتیک هایی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش پیاده کرده توانایی انجام عملیات شناسایی به کمک شناورهای زیر سطحی و پهپاد های عملیاتی بوده که این مرحله با موفقیت انجام شد و بازخورد مناسبی در رسانه های داخلی و خارجی داشت.
**تصویربرداری زیردریایی و پهپاد نداجا از ناو آمریکایی اخیرا یک زیر دریایی "کلاس غدیر" نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و یک "پهپاد تاکتیکی" آجا با پرواز حضور در نزدیکی ناو آمریکایی از آن تصویربرداری کردند و توانایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به همگان نشان دادند.
آمریکا باید سیاستهایی را به کار گیرد که منجر به خلق یک جامعه مدنی قدرتمندتر در ایران شود. باید از این پس شرایط تحصیل در آمریکا برای دانشجویان ایرانی تسهیل شود. باید برنامههایی برای تبادلات فرهنگی، مذهبی و ورزشی طراحی شود.
گروه جنگ نرم مشرق- دوران پسابرجام را میتوان یکی از مهمترین مقاطع تاریخی در ده سال اخیر نام برد که بسیاری از معادلات اقتصادی و سیاسی در جهان را تحت شعاع خود قرار داده است. بیشترین تاثیرات این توافقنامه نیز مربوط به دو کشور ایران و آمریکا است که ایران از این رهآورد بیشتر به دنبال کسب منافع اقتصادی و آمریکا به دنبال تحقق اهداف سیاسی است. نقطه قله تحقق هدف سیاسی برای آمریکا نیز "تغییر نظام جمهوری اسلامی" است.
اندیشکدههای آمریکایی نیز در همین راستا در گزارشات جدید خود راهکارهایی را به دولت آمریکا جهت تحقق اهداف سیاسی این کشور (تغییر نظام ایران) در دوران بعد از برجام ارائه میدهند. یکی از جدیدترین این راهکارها را اندیشکده «رند» (RAND) در گزارشی از علیرضا نادر منتشر کرده است.
این گزارش در ابتدا بهصورت تلویحی ادعا میکند که فشار مردم ایران به حکومت و نگرانی از ایجاد ناآرامی و یا انقلاب موجب قبول برجام از سوی ایران شده است: «جمعیت به نسبت جوان ایران خواستار مشارکت و تعامل با جهان است. امضای توافقنامه هستهای از سوی مقامات ایرانی، در اثر فشاری بود که از سوی مردم خود احساس میکردند. نشانهای از بروز ناآرامی و یا انقلاب -حداقل در آینده نزدیک- در ایران نیست اما این صدای مردم ایران است که اهمیت دارد. آنها از تایید توافق هستهای خوشحال شدند چون علاوه بر حل مشکل اقتصادیشان به آیندهای روشن میاندیشند».
با توجه به رابطه ایران با تروریسم و ناآرامیها در منطقه، ما هم مثل اسرائیلیها حتی یک ذره اعتقاد نداشتیم که ایران مجهز به سلاح اتمی است.
گروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
بخش اول این گزارش را میتوانید از اینجا، بخش دوم را از اینجا و بخش سوم را از اینجا بخوانید.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز (یکشنبه) با پاسداران جوان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با شجاعت در مقابل ورود نظامیان آمریکایی به آبهای جمهوری اسلامی ایران، اقدام و متجاوزان را بازداشت کرده بودند، دیدار کردند و آنان را از نزدیک مورد تفقد قرار دادند.
به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز (یکشنبه) با پاسداران جوان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با شجاعت در مقابل ورود نظامیان امریکایی به آبهای جمهوری اسلامی ایران اقدام و متجاوزان را بازداشت کرده بودند، دیدار کردند و آنان را از نزدیک مورد تفقد قرار دادند.
حضرت آیت الله خامنهای همچنین در سخنان کوتاهی، این اقدام ستایش برانگیز نیروی دریایی سپاه پاسداران را شجاعانه و همراه با ایمان خواندند و خاطرنشان کردند: کار شما بسیار عالی، جالب و بهنگام بود و در واقع باید این حادثه را کار خدا دانست که امریکاییها را به آبهای ما کشاند تا با اقدام بهنگام شما، آنگونه با دستهایی که بر سر گذاشته بودند، بازداشت شوند.
در این دیدار همچنین نماز ظهر و عصر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی اقامه شد.
اخیرا زمزمههایی درباره ساخت سامانه دفاع موشکی توسط کشورهای حاشیه "خلیج فارس" مطرح شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سران کشورهای عربی حاشیه "خلیج فارس " بزرگترین خریدار و انبارکننده تسحیلات آمریکایی در منطقه "غرب آسیا" به حساب میآیند.
کشورهایی همچون قطر، کویت، بحرین، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و ... بودجه نظامی انبوهی را برای خرید تسلیحات نظامی از ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش در نظر گرفتهاند تا به عنوان یک انباردار بزرگ تسلیحاتی آمریکا در منطقه شناخته شوند.
عربستان، کویت، و اماراتمتحدهعربی سامانههای موشکی "پاتریوت" خود را ارتقاء داده و آنها را به موشکهای " PAC-۳ " مجهز کردهاند. امارات نیز مشغول خرید سامانه "تاد"، ساخت شرکت "لاکهید مارتین" است.
خرید انواع زرهپوش ها، هلیکوپترهای تهاجمی، جنگندههای پیشرفته و انواع بمبهای هوشمند نشان میدهد که میلیاردها دلار از پول کشورهای حاشیه خلیج فارس صرف خریدهای نظامی می شود.
در قضیه توافق هستهای دیدیم که فردای برجام، آمریکا جایزه صداقت ایران را با «تحریم موشکی» علیه این کشور داد و شیرینی تایید برجام را به کام ایرانیان تلخ کرد». آمریکا، جاهطلبی خود برای حفظ هژمونیاش را هیچگاه کنار نمیگذارد و اصولا به دنبال صلح نیست.
گروه جنگ نرم مشرق- فضای مذاکرات هستهای بین ایران و کشورهای 1+5، به اندازه کافی درگیر تحلیلها و کارشناسیهای مختلف بود. اما فضای پسا برجام با وارد شدن طرفین به فاز اجرایی تحلیلهای جدیدی را پیش رو نهاده است که از آن دست میتوان به تحلیل اخیر پایگاه گلوبال ریسرچ اشاره کرد. این پایگاه تحلیلی، در مهمترین بخش گزارش خود به خلف وعده ذاتی آمریکا که پیشتر هم بارها از آن حرف زده بود اشاره کرد: اعمال تحریمهای جدید دفاعی علیه ایران به عنوان «شیرینی توافق».
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره آخرین روند اجرایی شدن برجام سخن گفت.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با قدرت منطق توانست از حقوق خود در برابر 6 قدرتی که به غلط خود را جامعه جهانی معرفی می کنند، دفاع کند اظهار داشت: همه این موفقیت ها مرهون مقاومت، پایمردی و انتخاب هوشمندانه ملت ایران است که در طول سال های گذشته اجازه ندادند طرف مقابل احساس کند که می تواند از طریق فشار، به خواسته های خود برسد.
درگیریهای جنگ یمن ابتدا بیشتر در جنوب این کشور متمرکز بود، اما در ماههای اخیر این درگیریها به شمال گسترش پیدا کرده و اکنون بیشتر درگیریها در منطقه شمالی یمن در جریان است. این جنگ حالت فرسایشی به خود گرفته و دو طرف به شدت از مواضع خودشان دفاع می کنند که این مساله باعث کند شدن سرعت پیشروی هر کدام از طرفهای جنگ در درگیری ها شده است.
گروه بینالملل مشرق - بیش از ده ماه از آغاز جنگ یمن می گذرد و در این مدت صحنه جنگ در این کشور شاهد تغییرات زیادی بوده است. هم اکنون بیشتر مناطق شمالی یمن در کنترل نیروهای ارتش این کشور و حرکت انصارالله(حوثیها) می باشد و نیروهای ائتلاف موسوم به عربی و طرافداران عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن کنترل بخش زیادی از جنوب این کشور را در دست دارند. درگیری های جنگ یمن در ابتدای این جنگ بیشتر در جنوب این کشور متمرکز بوده، اما در ماه های اخیر این درگیری ها به شمال یمن گسترش پیدا کرده و اکنون بیشتر درگیری ها در منطقه شمالی یمن در جریان است. در این مقاله به بررسی وضعیت میدانی جنگ یمن در استان های مختلف این کشور می پردازیم:
توان موشکی سوریه در راستای مقابله با برخی از همسایگان متخاصم همچون ترکیه با وجود بحران این کشور، در حال افزایش بوده و در این راستا گام های بلندی برداشته شده که این موضوع باعث نگرانی برخی کشورها از جمله آمریکا و ترکیه است.
یکی از موشکهایی که در خدمت ارتش سوریه بوده و این کشور آن را تولید کرده "تشرین" است که با نام "ام 600 (M 600 )" نیز شناخته شده و پتانسیلهای بسیاری برای هدف قرار دادن مواضع نزدیک (تا فاصله 300 ) کیلومتر را دارد.
**"اوزی روبین: موشکهای "تشرین" بسیار دقیق بوده و میتوانند زیانهای جدی به اسرائیل وارد آورند
پایگاه خبری "النشره" (elnashra) به نقل از روزنامه انگلیسی "ساندی تلگراف" گزارش داد که سوریه موشک های خود را آماده شلیک کرده تا در صورت تجاوز، آنرا مورد استفاده قرار دهد. این سایت ادامه داد: ساندی تلگراف افزود: سوریه موشکهای "تشرین" که تولید داخلی بوده و قدرت انفجاری بالا داشته را آماده شلیک دارد. "اوزی روبین"، از کارشناسان مطرح عرصه موشکی اسرائیل، میگوید: "موشکهای "تشرین" بسیار دقیق بوده و میتوانند زیانهای جدی را به وجود آورند."
آمریکا در 12 سال گذشته به صورت رسمی بیش از 408 میلیون دلار برای تغییر نظام ایران تحت برنامه «ارتقای دموکراسی برای ایران» هزینه کرده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
گروه جنگ نرم مشرق - تغییر نظام جمهوری اسلامی یا حداقل تغییر رفتار ایران، موضوعی است که حکومت آمریکا اعم از دولت و کنگره بدون وقفه به آن اهتمام داشتهاند؛ یکی از راههای همیشگی برای حمایت از انقلاب سیاسی جدید در ایران توسط دولت و کنگره آمریکا، اجرای برنامههایی موسوم به «ارتقای دموکراسي برای ایران» است.
در گزارش جدید مرکز تحقیقات کنگره آمریکا با عنوان «ایران، امنیت خلیج (فارس) و سیاست آمریکا» به قلم "کنث کاتزمن"، به برخی از بودجههای «ارتقای دموکراسی برای ایران» از سال 2004 تا کنون پرداخته که نشان میدهد بیش از 408 میلیون دلار در این رابطه هزینه شده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
به راه انداختن «جنگ مذهبی» و بهره برداری از «دستاویز دین» سیاستی است که سعودی ها همواره از آن برای مقابله با مخالفان و رقبای منطقه ای خود استفاده کرده و تلاش داشته، با تحریک احساسات دینی و مذهبی منطقه، رقبا و مخالفان را از میدان خارج کنند.
گروه بینالملل مشرق - حادثه اعدام آیت الله شیخ «نمر باقر النمر»، روحانی برجسته شیعی عربستان آنگونه که انتظار می رفت، با واکنشهای بسیار و تندی مواجه شد و به نظر نمی رسد که این موضوع پیش از اقدام به اعدام شیخ نمر مورد توجه مسئولان سعودی قرار نگرفته باشد، به همین دلیل به جرات می توان گفت که این اقدام حکومت عربستان سعودی اقدامی به عمد بوده که یکی از اهداف آن سوق دادن منطقه به لبه پرتگاه جنگ مذهبی و طایفه ای است.
عربستان سعودی خصومت و دشمنی با همسایگان خود و کشورهای منطقه را به منتهای درجه رسانده و پای را فراتر از مانع تراشی و به بن بست کشاندن مذاکرات منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به راه حل سیاسی و مسالمت آمیز برای پروندهها و بحرانهای گذاشته است.
هم اکنون ارتش سوریه بعد از ارتش مصر دومین ارتش قدرتمند عربی در خاورمیانه به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرغم درگیری 5 ساله ارتش سوریه با تکفیریهای آمریکایی - سعودی؛ این ارتش نه تنها تضعیف نشده است، بلکه روز به روز قدرتمندتر میشود. بهطوری که پس از 5 سال که در حالت دفاعی قرار داشت؛ اکنون آرایش دفاعی خود را تغییر داده و به حالت تهاجمی در آمده است.
مساحت سوریه، 185180 کیلومتر مربع است و جمعیت آن در سال 2014 حدود 25 میلیون نفر برآورد میشود. سوریه با دارا بودن 304000 نفر پرسنل فعال نظامی و 342500 نفر نیروی ذخیره، از لحاظ تعداد پرسنل نظامی در رده سیزدهم جهان و از نظر توان نظامی در رتبه 35 دنیا قرار دارد. نیروهای مسلح سوریه (القوات المسلحة العربیة السوریة) شامل نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی، پدافند هوایی و نیروهای شبه نظامی است.
مطابق قانون اساسی، رئیس جمهور سوریه، فرمانده کل قوا محسوب می شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادعایی، اقدام ایران در نشان دادن تصاویر تفنگداران آمریکایی را نامناسب توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، «جان کربی،» سخنگوی این وزارتخانه، در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا انتشار تصاویر تفنگداران آمریکایی باعث نگرانی یا تحقیر آمریکا شده است یا نه؟ ادعا کرد: منظور شما از این سوال این است که وقتی ملوانان (تفنگداران) ما زانو زده اند و تفنگها به سوی آنان نشانه رفته است باید نگران باشیم؟ تعداد نیروی هیچ کشوری به اندازه آمریکا در خاورمیانه نیست و جز آمریکا، هیچ کشوری بعد از جنگ جهانی دوم در این منطقه حضور دریایی ندارد. البته صحبت من نیروهای خارج از منطقه است و حتی ایران نیز به اندازه آمریکا قدرت نظامی ندارد.
وی در ادامه مدعی شد: حضور ما در منطقه قدرتمند است و قرار نیست از میان برود. این آمریکاست که نه فقط با داعش درگیر است، بلکه ائتلافی از شصت و پنج کشور ایجاد کرده است.
خشم سعودی ها از دبیرکل حزب الله، ریاض را به برنامه ریزی و همکاری با موساد و سیا برای اجرای طرح ترور وی وادار کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، طرح ترور دبیرکل حزب الله لبنان با همکاری سازمان های اطلاعاتی عربستان، بحرین، امارات، موساد و سیا ، به دنبال اظهارات تند سید حسن نصرالله علیه حاکمان عربستان سعودی، برنامه ریزی شده است.
شبکه عربزبان " سما " به نقل از منابع آگاه اعلام کرد پس از سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان به مناسبت اعدام شیخ نمر باقر النمر، دستگاه اطلاعاتی عربستان با دستور مستقیم ملک سلمان پادشاه آن کشور با سازمان های اطلاعاتی منطقه ای و بین المللی برای کمک به حذف فیزیکی سید حسن نصرالله تماس برقرارکرد و نام دبیرکل حزب الله لبنان در اولویت فهرست کسانی قرارگرفت که باید ترور شوند.
در حال حاضر، لیائونینگ در مرحله و فاز انجام تمرینهای فنی آموزشی و نظامی است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چین برای معرفی خود به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، سرمایه گذاری زیادی روی ارتش نموده است و نیروی دریایی به عنوان یکی از مهمترین ارکان آن، توجه و هزینه زیادی را معطوف به خود کرده است.
نیروی دریایی چین به طور سنتی از زمان تشکیل خود یک نیروی دریایی آبهای سرزمینی بوده است. تنها تعدادی از زیردریاییهای این کشور در دهههای قبل توانایی حضور در آبهای بینالمللی را داشتند و حضور واحدهای سطحی نیروی دریایی چین به آبهای سرزمینی این کشور محدود میشد. پس از چندین رویارویی با نیروی دریایی آمریکا و علم به این نکته که چین به عنوان یک کشور بزرگ و با اقتصادی در حال رشد، به یک نیروی دریایی نیرومند برای حضور در آبهای آزاد نیاز دارد، این کشور از آغاز دهه 90 میلادی به یک سرمایه گذاری عظیم در نیروی دریایی خود دست زد. جمهوری خلق چین با داشتن این ناو جز شش کشور برتر دارای ناو هواپیمابر در دنیاست.
تجاوز شناورهای رزمی آمریکا به آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را در یک بسته راهبردی و هدفمند باید بررسی و تحلیل کرد. این اقدام تجاوزکارانه آمریکا ناظر بر راهبرد " سخت گیری به ایران در پسا برجام " هم می باشد که مجله آمریکایی فارین افرز در 23 آدر 1394 از آن رو نمایی کرده است.
به گزارش مشرق، دکتر رضا سراج طی یادداشتی در کانال شخصی اش و در تحلیل دستگیری نظامیان آمریکایی در خلیج فارس نوشت: روز گذشته ( ساعت 16/30) دو شناور رزمی آمریکا شامل 10 نظامی ( نه مرد و یک زن ) این کشور که مسلح به سلاح های نیمه سنگین نیز بودند، پس از تجاوز به آب های سرزمینی ایران در اطراف جزیره فارسی، متوقف و سرنشینان نظامی آن توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند. در هنگام مقابله با شناورهای رزمی متجاوز آمریکایی، ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه که در نزدیکی این واقعه ( در آب های بین المللی ) در حال گشت زنی بود، تنها نظاره گر این عملیات سپاه شد. نگاه اول : در نگاه اول شاید این طور گفته یا وانمود شود که اقدام شناورهای رزمی آمریکا، غیر عمدی و از روی اتفاق بوده است. در این رابطه باید گفت؛ شناورهای نظامی مجهز به جی پی اس می باشند و علاوه بر اینکه با منطقه ماموریت خود به طور کامل آشنایی داشته اند، از طریق سیستم ناوبری یگان مربوطه نیز هدایت می گردند.
وزیر خارجه آمریکا میگوید که با همکاری ایرانیان و پاسخ سریع و مناسب آنها به درخواست آمریکاییها، جلوی یک اتفاق ناگوار گرفته شده است.
به گزارش مشرق، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که امروز برای توضیح در خصوص سیاست خارجی دولت دوم اوباما به دانشگاه دفاع ملی کشورش رفته بود، در خصوص آزادی تفنگداران آمریکایی از بازداشتگاه موقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سخن گفت.
کری ابتدا از آزادی «ملوانان» ابراز خرسندی کرد و گفت: «خوشحالام که ملوانان ما، سالم به آغوش آمریکا بازگشتند.»
جان کری که باید دلیلی برای حضور این نیروها در خلیجفارس و دستگیری آنها توسط فرزندان ایران میآورد، ضمن استفاده از نامی مجعول برای اشاره به این آبراهه مهم گفت: «حضور نیروی دریایی آمریکا در همه مناطق دنیا مهم است، بخصوص در منطقه خلیج.»
جالب است که کری در بخشی از سخنرانی خود، برای اشاره به اتفاقات امروز به نام محل نگهداری هموطنانش در بازداشتگاه موقت سپاه یعنی «جزیره فارسی» اشاره کرد و مشخص شد که حداقل نام درست جزائر خلیجفارس را میداند.
موشکهای فراگ به عنوان یک سلاح تاکتیکی نیمه هستهای به شمار می رود که در این گزارش با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جنگ امروز جهان؛ جنگ قدرت است. قدرتی که به سان جنگهای گذشته با جنگ رو در رو به دست نمیآید؛ بلکه با سلاح و تجهیزات میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. یکی از اصلیترین تجهیزات نظامی در جنگهای امروز، موشک است.
در این گزارش به بررسی موشک FROG یا همان "قورباغه کوچک" روس خواهیم پرداخت.
موشکهای FROG
FROG-7 یک راکت غیر هدایت شونده کوتاه برد با جایگاه متحرک و سوخت جامد است که برای استفاده در میدان جنگ طراحی شده است . FROG نامی است که ناتو بر روی آن گذاشته است که از واژه Free-Rocket-Over-Ground برداشت شده است . طراحی مدل ابتدایی فراگ از سال 1950 آغاز گردید و حداقل 6 مدل مختلف از این موشک قبل از جایگزینی با موشکهای SS-21 تولید گردید. اگرچه اعتقاد بر این است که موشک FROG-7 مشغول به خدمت میباشد.
وبسایت "بست دیفنس" در گزارشی به بررسی چگونگی وقوع جنگ احتمالی ایران و عربستان پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "بست دیفنس" در گزارشی به قلم "مایکل نایت،" مقاله نویس آمریکایی نوشت: زمانی که کسی از من بپرسد جنگ ایران و عربستان چگونه خواهد بود، نخستین پاسخ من به او این است که باید به اطراف نگاه کند؛ زیرا این جنگ درحال وقوع است. همانطور که "ویلیام گیبسون،" نویسنده آمریکایی معتقد است: "آینده، همین زمان حال است." در حال حاضر، ایران و عربستان سعودی نیروهای نیابتی یکدیگر را به صورت غیرمستقیم در یمن، سوریه، بحرین و استان شرقی عربستان سعودی می کُشند.
نگارنده این گزارش در ادامه افزود: آینده نیز چیزی مشابه امروز خواهد بود. فقط الگوی موجود کمی شدیدتر می شود و حتی ممکن است در مدتی کوتاه از حد خود فراتر رود. پس از مدتی، هم سطح ِجنگ های نیابتی سرزمین های دیگر می شود.
تاکنون چند گونه رادار دریایی توسط متخصصان دفاعی نیروهای مسلح به تولید رسیده است که مجموعه رادارهای افق را تشکیل می دهند. این رادارها به منظور پایش محیط دریا به عنوان رادارهای کشتی پایه و ساحلی توسعه یافته اند و توانایی شبکه شدن با سامانه های پدافندی و ردگیری 100 هدف دریایی از ویژگی مهم آنهاست.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، رادارهای دریایی به عنوان وسائل ناوبری، تعیین موقعیت شناورها نسبت به خطوط ساحلی و نیز رؤیت کشتی های دیگر به کار گرفته می شوند. در این رادارها امواج با استفاده از خاصیت های فیزیکی خاصی به جای طی مسیر مستقیم، روی سطح منتشر شده و در واقع مسیر انحنای سطح را می پیمایند. به همین دلیل امکان استفاده از آنها در مسافت های خارج از خط دید وجود دارد.
رادارهای پیشرفته امروزی می توانند سرعت اهداف کشف شده را نسبت به محیط پس زمینه محاسبه کرده و با استفاده از روش های پیشرفته پردازش، عملکرد تشخیصی خود را از جریان پیوسته اطلاعات دریافتی از محیط پیرامون ارتقاء دهند. واحد پردازش آنها با تحلیل سیگنال ها اقدام به کشف، ردیابی و نمایش اهداف تحت کنترل کاربر نموده و اطلاعات قابل استفاده برای کاربری های مختلف را به صورت بیدرنگ (Real Time) تولید می کند.
ایران در قیاس با عربستان، از لحاظ آموزش و پرورش و فرهنگ، ادبیات و فیلم، علوم و دانشگاه، تعهد اجتماعی، اخلاق کاری و پویایی فکری و بهطور کلی در زمینه "قدرت نرم"، یک دنیا فاصله دارد.
گروه جنگ نرم مشرق-نشریه آلمانی «فرانکفورتر روندشاو» در گزارشی به ارزیابی قدرت عربستان سعودی در برابر ایران در مؤلفههایی مانند جامعه مدنی و قدرت فرهنگی پرداخته است.
به گزارش این نشریه عربستان سعودی توانایی اندکی برای مقابله با توان اجتماعی ایران دارد و جامعه مدنی ایران در مقایسه با همتاهای عربی خود در سطح متفاوتی قرار گرفته است. گسست روابط با تهران از سوی ریاض، نشانهای از ضعف به نظر میرسد.
این نشریه آلمانی مینویسد: «این یکی از آن لحظات نادری بود که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نارضایتی خود را از متحدان سعودی این کشور آشکارا ابراز کرد. او در مقابل کمیته دفاعی کنگره آمریکا گفت: آنها به طور مداوم نزد من شکایت میکنند که ایرانیان تا چه اندازه توانا هستند. من به آنها همیشه پاسخ میدهم بله، درست است، شما از لحاظ کارآیی عملی در صحنه، در سطح متفاوت و پایینتری نسبت به آنها هستید.»
سعودیها با وجود داشتن پایگاههای هوایی انبوه در مقابل ایران قدرتی به حساب نمیآیند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عربستان سعودی یکی از قویترین نیروهای هوایی منطقه غرب آسیا را در اختیار دارد که علت این قدرت تنها وجود تجهیزات نظامی انبوه آمریکایی و غربی است.
براساس آمار گلوبال نیروی هوایی ارتش رژیم سعودی با داشتن صدها فروند جنگنده یک قدرت بزرگ در منطقه بوده و جنگندههای پادشاهی عربستان از پایگاههای نظامی مختلف در عربستان "تیک آف" میکنند.
ارتش عربستان سعودی در جغرافیای بیش از 2 میلیون کیلومتر مربعی خود دارای چند پایگاه هوایی است که از جمله مهمترین آنها، پایگاه "ریاض"، "شاهزاده سلطان"، "الخرج ناحیه شرقیه"، "ملک عبدالعزیز"، "ملک خالد"، "حائل"، "الجوف"، "ملک فیصل"، "طائف"، "صلایل"، "نجران" و... است و در ذیل به بیان مختصات و توپولوژی کلی از پایگاه های هوایی مهم پادشاهی عربستان میپردازیم.
برد موشکهای جمهوری اسلامی ایران یکی از مواردی که همواره مورد بررسی رسانههای خارجی قرار داشته است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برد موشکهای جمهوری اسلامی ایران یکی از مواردی بوده که همواره مورد بررسی رسانههای خارجی قرار داشته و اعداد مختلفی مطرح شده است.
جمهوری اسلامی ایران براساس اصول دفاعی خود یک برد موشکی را تاکنون تعریف کرده و بر پایه آن حرکت میکند که البته در این پروسه برخی ادعاهای رسانههای خارجی قابل تأمل است.
*ادعای "نشنال اینترست" نشنال اینترست مدعی است : ایران یک موشک کروز دوربرد جدید با نام « سومار » ساخته است که هزار و 500 مایل برد دارد. این سلاح ممکن است بر اساس طراحی موشکی « کی اچ Kh-55 » روسیه ساخته شده باشد.
در ادعای "نشنال اینترست " دو نکته وجود دارد؛ اولا برد موشک "سومار" یک هزار و 500 مایل و ثانیا این موشک مهندس معکوس موشک "کی اچ 55 " بوده و این موضوع قابل بررسی است.
**ویژگیهای موشک کروز "سومار"
موشک زمین به زمین "سومار" یک موشک با ویژگیهایی در حوزه برد و دقت نسبت به موشکهای قبلی است و نقش مهمی در ارتقا توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران دارد.
سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره موشک کردند "سومار" گفت: این موشکهای توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد وبا توجه به قابلیتهای تاکتیک پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی میتواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند.
ریاض اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از آنکه ریاض در اقدامی عجولانه و نسنجیده، اعتراض برخی مخالفان به اعدام شیخ نمر در تهران را دستمایه خود قرار داد و روابط سیاسیاش با ایران را قطع کرد، اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا تصمیم نابخردانه و اشتباه خود را جبران و قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
از این رو، تهران از هفته گذشته میزبان برخی از مقامات سیاسی کشورهای منطقه بوده، تا همراهی و دیپلماسی گفتمان خود با جامعه بینالمللی را به رخ جهانیان بکشد و گامی موثر در جهت کاهش تنشهای منطقهای بردارد.
آمریکا و همپیمانانش که خوب میدانند در میدان نظامی حریف جبهه مقاومت نخواهند شد سعی در تکه تکه کردن این محور دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از وقوع جنبشهای مردمی در کشورهای مسلمان غرب آسیا، غرب برای مدیریت این رویدادها به نفع منافع خود دست به کار شد. از سوی دیگر حکومتهای عربی منطقه که شاهد سقوط حکومتهای همنوع خود در کشورهای همسایه بودند در صدد برآمدند که شعله خشم مردمی را خاموش کنند. از این رو اتحادی میان غرب و حکومتهای عربی شکل گرفت که طی آن غربیها سعی کردند با پول و پشتیبانی مالی حکومتهای عربی نسبت به کنترل اوضاع در خاورمیانه اقدام کنند.
در این روند تز تحمیق علیه بیداری با استفاده از گروههای تروریستی و اشاعه آن در بستر بحران سوریه شکل گرفت. در این راستا سعی شد که پتانسیل جنبشهای مردمی کانالیزه شود و در چارچوبی که غربیها و کشورهای عربی تعیین می کنند، قرار گیرد. در همین زمینه شاهد شکل گیری گروه های تروریستی مانند جبههالنصره در سوریه، گروهک تروریستی عبدالله اعزام در لبنان، گروه تروریستی داعش(حکومت به اصطلاح اسلامی عراق و شام) و... هستیم.
نیروی دریایی آمریکا با انتشار فیلمی مبهم مدعی شد پرتاب موشک های ایران به سمت ناوهای نظامی آمریکا در تنگه هرمز صحت داشته است.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل از فاکس نیوز، نیروی دریایی آمریکا روز گذشته فیلمی مبهم منتشر کرد که در آن کشتی های نظامی ایرانی به سمت ناوهای نظامی فرانسه و آمریکا در تنگه هرمز موشک پرتاب کرده است.
به ادعای فاکس نیوز، این حادثه 26 دسامبر سال گذشته میلادی (5 دی 94) رخ داد؛ اما فیلم آن، روز گذشته منتشر شد. این مسئله در حالی رخ داد که آمریکا و قدرتهای جهانی خود را برای لغو تحریم های ایران آماده می کنند.
به ادعای فاکس نیوز، در این فیلم موشکهایی از کشتی های نیروهای سپاه پاسداران ایران به سمت ناوهای جنگی آمریکا پرتاب می شود. برخی رسانه های خبری نیز مدعی شدند ناو هواپیمابر "هری اس ترومن" آمریکا از خطر موشک های ایران گریخت.
سی بی اس نیوز در گزارشی به تاثیر توافق هستهای ایران بر صنعت نفت آمریکا پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز در مطلبی به قلم "رینا فلور" نوشت: توافق اتمی ایران صنعت نفت آمریکا را تهدید می کند.
در آستانه سخنرانی سالانه "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، در کنگره این کشور، جمهوری خواهان بار دیگر از توافق اتمی ایران و آنچه که کاخ سفید از آن به عنوان موفقیت کلیدی سیاست خارجی رئیس جمهور یاد می کند، انتقاد و به آن حمله می کنند. در حال حاضر آنها هشدار می دهند که این توافق بین المللی می تواند به صنعت نفت آمریکا آسیب وارد کند.
سناتور "جان هویوناز،" از ایالت داکوتای شمالی، با انتشار نواری ویدئویی مدعی شد: در نتیجه توافق اتمی اوباما با ایران که یک کشور حامی تروریسم است، این کشور به این توانایی خواهد رسید که صادرات نفت خود را در زمانی که متحدان سنی میانه رو ما و هم پیمانان آنها روز به روز از طرف ایران بیشتر تهدید می شوند، افزایش دهد. این موضوع سبب خواهد شد که عربستان سعودی هم میزان صادرات خود را افزایش دهد.
خطر نزاع درون خاندان سلطنتی سعودی در حال افزایش است. سناریوی جنگ علنی میان اعضای این خاندان، که قبل از ژانویه 2015 و روی کار آمدن ملک سلمان غیرقابلتصور بود، در حال حاضر بسیار محتمل است و در عین حال در بعد سیاست خارجی نیز آغاز یک جنگ واقعی توسط سعودیها علیه ایران امکان پذیر است.
گروه جنگ نرم مشرق- انزوای بینالمللی رو به رشد عربستان و نفوذ فزاینده ایران در منطقه و جهان، سعودیها را در سال 2016 وادار خواهد کرد تا برای حفاظت از منافع خود دست به اقدامات غیرقابلپیشبینی بزنند. تصمیم روز یکشنبه ریاض مبنی بر قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران را میتوان بخشی از همین اقدامات تلقی کرد. سعودیها یک روز بعد، تمام روابط تجاری با ایران را هم قطع و شهروندان خود را از سفر به این کشور منع کردند. بهانه عربستان برای قطع روابط با ایران، هجوم معترضان ایرانی به سفارت سعودی در تهران بود که در واکنش به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه برجسته عربستانی انجام شد. این در حالی است که آلسعود به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی از جمله افزایش 40 درصدی قیمت بنزین به دنبال مدیریت افکار عمومی کشور خود است.
«ایان برمر» رئیس سازمان تحلیلی «گروه اوراسیا» (Eurasia Group) که بزرگترین گروه مشاورهای سیاسی جهان در این خصوص میگوید: «عربستان گرفتار دردسر بزرگی شده و خودش هم این را میداند.» گروه اوراسیا در گزارش پیشبینی «ریسکهای سیاسی» سال 2016 خود، معضلاتی را که عربستان در آینده نزدیک با آنها مواجه میشود، دقیقتر بررسی کرده است:
جنگندهبمبافکنهای رژیم سعودی، در اقدامی عامدانه، نقطهای را در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یمن بهگونهای هدف قرار دادند که ترکشهای آن، به ساختمان سفارت اصابت کند و باعث مجروحیت برخی کارکنان شود؛ اقدامی که انتظار میرود پاسخی بهمراتب عزتمندانهتر از سوی مسؤولان دولتی دریافت کند.
گروه بینالملل مشرق - جنگندهبمبافکنهای رژیم سعودی، شب پنجشنبه در اقدامی بیشرمانه، نقطهای در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یمن را هدف موشک قرار دادند که بر اثر برخورد ترکشهای این موشکها، خساراتی به ساختمان سفارت وارد آمد و نیروهای حفاظت سفارت کشورمان در صنعا نیز زخمی شدند.
پیش از این نیز در روز 31 فروردین ماه سال جاری، موشکهای سعودی به چند متری سفارت کشورمان در صنعا اصابت کرده و شیشههای سفارتخانه را شکسته بود اما خوشبختانه سفیر و کادر دیپلماتیک ما صدمه ندیده بودند.
به دنبال قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، مقامات ایرانی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند که در زیر میخوانید.
به گزارش خبرنگار دولتگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران، مقامات ایرانی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند که در زیر میخوانید.
حجتالسلام روحانی در واکنش به اقدام شتابزده ریاض در قطع روابط دیپلماتیک خود با تهران گفت: دولت عربستان برای اين که بر جنايتش نسبت به سربريدن يک رهبر ديني در کشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبی زده و رابطه سياسی خود را با جمهوری اسلامی ايران قطع کرده است در حالی که بیترديد هيچگاه اين گونه اقدامات نمیتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
اولین تست موفق بمب هیدروژنی توسط آمریکا در اقیانوس آرام به تاریخ اول نوامبر 1952 انجام شد. انرژی حاصل از این انفجار مشابه انهدام همزمان 10.4 مگاتن تی ان تی بود. در ادامه، شوروی سابق نیز با استفاده از طراحانی مثل آندره ساخاروف، برنامه خود برای ساخت بمب هیدروژنی را پیش برد.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، در بحبوحه تنش های منطقه ای و بین المللی، کره شمالی اعلام کرد که با موفقیت بمب هیدروژنی خود را آزمایش کرده است و بر این اساس، منابع محلی و بین المللی نیز از ثبت یک زلزله به قدرت 5.1 ریشتر در شمال شرق این کشور خبر می دهند که احتمالا محل انفجار زیر زمینی این بمب است.
بمب هیدروژنی: سوپر بمب اتمی
معمولا با شنیدن اسم بمب هیدروژنی یکی از اولین سوالاتی که به ذهن افراد خطور می کند این مسئله است که این بمب با بمب اتم چه تفاوت هایی دارد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است تا به دهه 1950 میلادی برویم. در این زمان، جنگ سرد در حال اوجگیری بین آمریکا و شوروی سابق بود و هر دو طرف نیز به بمب اتمی دست پیدا کرده بودند. با شدت گرفتن مسابقه تسلیحاتی بین دو طرف، کارشناسان و طراحان در دو سوی پرده آهنی به فکر طراحی و تولید بمب های نیرومندتر افتادند.
در آمریکا "ادوارد تلر" فیزیک دان متولد مجارستان بود که در ابتدا نظریه بمب هیدروژنی را مطرح کرده و در این راه درگیری شدیدی را نیز با "رابرت اوپنهایمر" پدر بمب اتمی آمریکا داشت. با کنار رفتن اوپنهایمر، تلر برنامه اتمی آمریکا را پیش برده و بمب هیدروژنی آمریکا را طراحی کرد. در ابتدا پروژه بمب هیدروژنی بین دانشمندان آمریکایی، به اسم "سوپر" شناخته می شد.
بندر الحدیده که به عروس دریای سرخ معروف است، در 226 کیلومتری شهر صنعا پایتخت یمن قرار دارد. این شهر، دومین بندر تجاری بزرگ یمن بعد از بندر عدن است و به دلیل داشتن امکانات صادرات و واردات و نزدیکی به معابر بین المللی حمل و نقل کالا از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
گروه بینالملل مشرق - در سواحل دریای سرخ، استانی قرار دارد که این روزها به تنها درگاه اقتصادی یمن با خارج از این کشور تبدیل شده است. استانی بزرگ که سواحلی چند صد کیلومتری با دریای سرخ دارد و کنترل آن به صورت کامل در دست ارتش یمن و حرکت انصار الله است.
استان الحدیده به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به شهر صنعا پایتخت یمن از اهمیت خاصی در تحولات یمن برخوردار است، مساله ای که ائتلاف عربی و مزدوران یمنی اش متوجه آن شدند و آنها به همین دلیل به دنبال اشغال این استان ساحلی یمن هستند. در این مقاله به بررسی اهمیت استان الحدیده و تحولات میدانی در این استان می پردازیم:
ایران با ٥٤ قایق گشت زنی که به موشک های ضد کشتی مجهز هستند، این کمبود را جبران می کند. با این قایق های گشت زنی که به طور منظم در مانورها دیده می شوند، ایران برتری نامتقارنی در دریا دارد که عربستان سعودی نمی تواند بدون کمک های خارجی با آن مقابله کند.
به گزارش گروه بینالملل مشرق، نشریه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ در گزارشی به پتانسیلهای ایران و عربستان برای رویارویی با یکدیگر در منطقه پرداخته است. به گزارش این نشریه،ایران دارای نیروی انسانی عظیمی بوده، اما عربستان سعودی از فن آوری بیشتر و برتری برخوردار است. در یک جنگ عادی و کلاسیک ایران احتمالا در مقابل رقیب خود شکست خواهد خورد. اما در یک جنگ نامتقارن می تواند آن را جبران کند.
این روزنامه آلمانی مینویسد: «این اولین بار نیست که ایرانیها به سفارت عربستان سعودی در تهران هجوم بردهاند. آخرین بار روابط بین پادشاهی سعودی و جمهوری اسلامی ایران در تابستان سال ١٩٨٧، یعنی سال هفتم جنگ بین ایران و عراق که در آن عربستان سعودی از عراق مهاجم حمایت می کرد، به پایین ترین نقطه خود رسیده بود. در آن زمان، بیش از چهار صد زائر ایرانی در ٣١ ژوئیه طی مراسم حج کشته شدند. در ایران از "قتل عام" به دست عربستان سعودی صحبت شد و صبح روز بعد از آن معترضان به سفارت این کشور حمله کردند.»
"سپاه پاسدارن " انقلاب اسلامی با رونمایی از شهر زیرزمینی و سیلوهای پرتاب موشک در سال 1390 به چهارمین قدرت موشکی دنیا بدل شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از زمان ورود موشکهای بالستیک در جنگ جهانی دوم تا امروز؛ اولین چالش درباره این موشکها حفظ آنها در برابر حمله پیشدستانه و متقابل موشکی و هوایی دشمن بود که این امر موجب پیشرفت شگرف تکنولوژی و به وجود آمدن خلاقیتها در حوزههای مختلف شد.
اولین سایت پرتاب موشک بالستیک در شمال کشور فرانسه و توسط آلمانیها که این کشور را اشغال کرده بودند، ساخته شد. آلمانها سایت " lacoupole " را به منظور پرتاب " موشک 2-V " به سمت انگلستان طراحی و ساخته بودند.مهمترین اشتباه مرگبار آلمانها در طراحی این سایت طراحی سقف آن به صورت گنبدی و از جنس بتن بود که به راحتی توسط نیروهای دشمن شناسایی و منهدم میشد و همین امر باعث شد در سال 1944 میلادی این سایت توسط بمب افکنهای انگلیسی شدید بمباران شود و مورد آسیب جدی قرار گیرد و آلمانها نیز مجبور شدن برای پرتاب موشک از لانچرهای متحرک استفاده کنند.
نیروی قدس، نیروهای عراقی را در برابر نیروهای آمریکایی با «موشکهای ضدزره مجهز به کلاهکهای انفجاری» (EFP) که میتوانستند حتی در زره تانکهای «آبرامز» هم نفوذ کنند تجهیز کردند که در اوج جنگ عراق، این نوع موشکها، حدود یکپنجم از تلفات آمریکا را به این کشور تحمیل کرد.
گروه بینالملل مشرق- پس از آنکه رژیم سعودی، شیخ نمر رهبر شیعیان این کشور را اعدام کرد، مردم در کشورهای مختلف به این جنایت واکنش نشان دادند، از جمله عدهای از معترضان در ایران به سفارت ریاض در تهران هجوم بردند که منجر به آسیب و تخلیه سفارت شد. سعودیهای از این دستاویز، برای قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران استفاده کردند.
وقتی به گذشته نگاه میکنم، میبینم شاید خویشتنداری ما، تصمیم درستی نبود؛ تأسف میخورم که با صدای بلندتر و با لحن شدیدتر در دفاع از جنبش سبز صحبت نکردیم. طی چند سال بعد، دهها میلیون دلار سرمایهگذاری کردیم و بیش از 5000 فعال را در سراسر جهان آموزش دادیم.
پگروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی از شهر موشکی سپاه بازدید کرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده که در اکثر شهرهای کشور شهرهای موشکی بزرگی احداث کرده که از دید و تیر دشمن در امان است و در صورت نیاز، از آنها استفاده خواهد شد.
در همین زمینه، مهرماه سال جاری بود که برای نخستین بار از شهر موشکی سپاه رونمایی و تصاویری از آن توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد. رونمایی از شهر موشکی سپاه در رسانههای جهان بسیار بازتاب داشت و موجب شگفتی بسیاری شد.
سردار امیر علی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران همان موقع اعلام کرده بود: پایگاههای موشکی ما در اعماق 500 متری زمین آماده مقابله با تهدیدهای دشمنان هستند.
وی تاکید کرده بود: پایگاههای زیرزمینی موشکهای دور برد جمهوری اسلامی ایران در همه استانها و شهرهای این مرز و بوم مستقر و آماده هستند و در اعماق 500 متر زیر کوههای بلند قرار دارند.
یک مقام آگاه در وزارت خارجه گفت: کاهش رابطه یا قطع رابطه سیاسی کویت با ایران کذب و فضاسازی رسانهای است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مقام آگاه در وزارت امورخارجه درباره اخبار منتشره مبنی بر فراخوان سفیر کویت در ایران از سوی مقامات این کشور گفت: سفیر کویت صرفاً به منظور مشورت به کشورش سفر کرده است.
این مقام آگاه همچنین هرگونه کاهش رابطه یا قطع رابطه سیاسی کویت با ایران را تکذیب و آن را فضاسازی رسانهای توصیف کرد.
میخوام بخوابم امشب اما نمیشه/غم قطع رابطه با جیبوتی نمیذاره/و......نگاه طنز آمیز ایرانی ها به قطع رابطه چند کشورک با ایران بزرگ.
به گزارش خبرنگار اخبار داغگروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ساعات اوليهای كه اخباري از قطع رابطه ديپلماتيك چند كشور عربي-آفريقايي با ايران منتشر شد، ملت خوش ذوق ایران اقدام به ساخت جک و لطیفه کردند، به چند مورد توجه بفرماييد:
* بحرین جان آماده باش به جای سفیر می خوایم استاندار برات بفرستیم
* به اين كشورهاي درجه ٨ بگين يه عمر امريكا و اروپا تحريممون كردن بازم ايستاديم ، شما كه ... استغفرا....
* الان چنتا کشورعربی وایسادن ریاض رقم بگه اینا اعلام قطع روابط کنن
دولت عربستان در تلاش است تا با انجام دادن اقدامات تنشزا منطقه را به چالش بکشد.
در پی این اقدام سعودی در اعدام شیخ نمر ایران کاردار سفارت عربستان را فراخواند .
عربستان نیز کاردار ایران را احضار کرد و تنش میان دو کشور نسبت به حوادث گذشته بیشتر شد و کار به جایی رسید که حتی این تنش به میادین ورزشی و فوتبال کشیده شد و مسئولان باشگاههای سعودی میخواهند دیدارهای تیمهای باشگاهی دو کشور در کشوری ثالث برگزار شود.
اقدامات عربستان ناشی از شکست آنها در توطئه تجزیه کشورهای منطقه و ناکامی آنها در به شکست کشاندن توافق هستهای ایران و غرب است. به نظر میرسد که روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به سمت بن بست پیش میرود و تا زمانی که این حکام و افراد بر کشور عربستان حکومت کنند امکان شگل گیری روابط دوستانه دور از دسترس است.
سی ان بی سی در گزارشی به چشم انداز بازار نفت پس از تنش دیپلماتیک میان ایران و عربستان پرداخت.
شبکه سی ان ان در گزارشی آورده است: سرمایه گذاران در میانه تنش های خاورمیانه با ترس از اینکه این رویارویی می تواند بازار نفت را تحت تاثیر قرار دهد، بازار را زیر نظر گرفته اند. پس از افزایش 4 درصدی و کوتاه مدت بهای نفت برنت، روز دوشنبه با همین بها بسته شد.
به گفته برندا شافر، از کارشناسان برجسته مرکز انرژی جهانی شورای آتلانتیک، بهای نفت نباید چندان دستخوش تغییر گردد مگر اینکه رویدادهای ژئوپلتیک بر عرضه نفت تاثیر بگذارد (همچون آسیب یک خط لوله یا بندرگاه یا گذرگاه آبی).
مصرف داخلی نفت در عریستان در حال افزایش است. تقاضای داخلی این کشور تا سال 2030، احتمالاً به حدود 8.2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. این در حالی است که عربستان قبل از جشن صدمین سالگرد تأسیس نظام پادشاهی در سال 2032، به واردکننده نفت تبدیل خواهد شد.
گروه بینالملل مشرق- گذر زمان به سود عربستان سعودی نیست و این کشور دیگر نمیتواند دست روی دست بگذارد. سعودیها با یک بمب ساعتی اقتصادی مواجه هستند که اگر خنثی نشود، منفجر خواهد شد و اثرات شدید و احتمالاً جبرانناپذیری، هم در سطح ملی و هم بینالمللی بر این کشور میگذارد. سقوط قیمت نفت[1] در سالهای 2014 و 2015، منبع اصلی (77[2] تا 88[3] درصد) درآمد عربستان را با مشکل مواجه کرده است. این کشور طی دو سال گذشته کسری عظیمی را در بودجه خود اعلام کرده، و برای اولین بار از سال 2007[4]، دولت مجبور شده است به ذخایر ارزی و اوراق قرضه خود در خارج از کشور متوسل شود.
حادثه مشکوک حمله به سفارت عربستان، هیچ نفعی برای جمهوری اسلامی ایران نداشت و عملاً حرکت در مسیر سناریو ترسیمشده دشمن بود، نیروی انتظامی و نهاد امنیتی - اطلاعاتی بر اساس دستگیرهای انجامشده، میبایست افکار عمومی را از واقعیت موضوع آگاه کنند.
گروه سیاسی مشرق -در پی شهادت مظلومانه آیتالله شیخ "نمر باقر النمر" به دست حکام آل سعود، خشم مردم انقلابی اعم از اهل سنت و تشیع علیه این اقدام خبیثانه شعلهور شد، مردم ایران نیز که زخمخورده جنایات سعودیها در حوادث مختلف بودند، از این اقدام شگفتزده شدند و شبکهها اجتماعی، رسانهها و ... یکپارچه این جنایت را محکوم کردند و مرگ آل سعود را خواستار شدند.
دراینبین، تعدادی از مردم بهصورت خودجوش، بعدازظهر حادثه روبروی سفارت عربستان تجمع کردند، تجمعی به همراه شعار و دستنوشته اما بدون هیچگونه خسارت.
بسیج دانشجویی بعدازظهر همان روز، بیانیهای را برای برگزاری تجمع در روز یکشنبه صادر کرد، تجمعی که به دلیل عدم اخذ مجوز روبروی سفارت عربستان، در میدان فلسطین برگزار شد و البته تجمع میدان فلسطین، دارای مجوز بود و بسیج دانشجویی نیز این مسئله را قبول کرد، اگرچه جمعیتی روز یکشنبه مقابل سفارت عربستان تجمع کردند و با درخواست نیروی انتظامی متفرق شدند.
احمدینژاد یک پرخاشگر منکر هولوکاست بود که تهدید کرده بود اسرائیل را از نقشه محو کند؛ وی طاووسی جنگجو بود که روی صحنه نمایش بینالمللی قدم میزد و به غرب توهین میکرد.
" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.
هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
پس از رایزنی سعودیها با همراهانشان در محور ارتجاع عرب و پرداخت دلارهای نفتی به برخی از آنها، بحرین و سودان، به ترتیب نخستین و دومین کشورهایی بودند که پس از رژیم سعودی، روابط سیاسی با ایران را قطع کردند که این تحولات بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشت.
به گزارش گروه بینالملل مشرق، یک روز پس از قتل شیخ شهید نمر باقر النمر و اقدام مشکوک عدهای در حمله به سفارت خالی عربستان (بدون تدابیر حفاظتی از سوی نیروهای انتظامی و امنیتی) شرایط به گونهای دیگر رقم خورد. به آتش کشیده شدن ساختمان سفارت به تیتر اول رسانهها تبدیل شد و شهادت رهبر شیعیان عربستان به حاشیه رانده شد.
همین اتفاق به بهانهای تبدیل شد تا سعودیها که با سیل انتقادات در جهان اسلام و فضای بینالملل مواجه بودند، با تغییر موضع به شاکی پرونده تبدیل شوند. عادل الجبیر یک روز پس از حادثه، در نشست خبری اعلام کرد روابط دیپلماتیک با ایران را قطع میکند و به مقامات سفارت ایران 48 ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
دو سناتور آمریکایی در یادداشتی از اوباما خواستهاند تحریمها را به عنوان اهرم فشار علیه ایران برای اجرای «برجام» حفظ کند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه هیل، دو سناتور آمریکایی، «پات تومی» و «تام ریج» در یادداشتی روز دوشنبه از دولت «باراک اوباما»، رئیسجمهور آمریکا خواستهاند تحریمها علیه ایران را حفظ کند، زیرا در غیر این صورت، «تنها انگیزه ایران، حتی برای وانمود به پایبندی به اجرای توافق هستهای از بین خواهد رفت.»
این دو سناتور جمهوریخواه، یادداشتشان را روز دوشنبه در پایگاه خبری - تحلیلی «فیلادلفیا اینکوایرر» منتشر کردهاند.
سه کشور بحرین، سودان و امارات در اقداماتی مشابه به منظور اعلام همبستگی با عربستان، در روابط خود با ایران تجدید نظر کردند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سه کشور بحرین، سودان و امارات در اقداماتی مشابه به منظور اعلام همبستگی با عربستان، در روابط خود با ایران تجدید نظر کردند.
در گذشته، غرب برای حفظ خاندان آلسعود هر کاری که میتوانست انجام میداد اما به زودی چه بخواهد چه نخواهد ممکن است دیگر نتواند آلسعود را در قدرت نگه دارد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی آسیا تایمز در مقالهای به قلم دیوید گلدمن نوشت: اعدام های جمعی هفته گذشته در عربستان موجب وحشت در بالاترین سطوح این حکومت سلطنتی شده است. در سال 1980، ریاض 63 نفر را که به مسجد اعظم مکه حمله کرده بودند، کُشت. اما این اعدام ها را به سرعت پس از آن حادثه انجام داد. در حالی که بسیاری از 47 زندانی که در دوم ژانویه اعدام شدند به مدت یک دهه در این کشور زندانی بودند. تصمیم برای کشتن شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه موجب ترس از براندازی دولت عربستان با حمایت ایران شده است.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم