برادران «کاسترو» به همراه «چهگوارا» با کمک دهقانان، هسته مرکزی ارتش چریکی کوبا را تشکیل دادند. گروهی از زنان انقلابی،هم اندکی بعد به گروه «فیدل» پیوستند.
گروه بینالملل مشرق - وقتی به مرور بیانان رهبر معظم انقلاب درباره چرایی و چگونگی و سرنوشت انقلابهای جهان میپردازیم، در وهله نخست این حقیقت هویدا میشود که ایشان تسلط و اشراف خاصی بر تاریخ انقلابهای جهان دارند. نقل ظرایف و جزییاتی از سوابق انقلابها که تنها برای یک اهل فن ممکن است، نشان از این دارد که این شناخت حاصل یک مطالعه دقیق و عمیق در طول سالیان است، که خود این امر، اهمیت این موضوع را هویدا میسازد.
رهبر انقلاب بارها جوانان را به مطالعه تاریخ انقلابها و درسآموزی از عبرتهای آن فراخواندهاند. از همین رو بنا داریم تا به مناسبت فرا رسیدن سالگرد انقلاب پرشکوه اسلامی ایران، مجموعهای از گزارشها را با موضوع شناخت اجمالی انقلابهای مهم جهان به مخاطبان گرامی مشرق ارایه دهیم، باشد که آشنایی با این مبحث مهم و نسبت انقلابهای دیگر تاریخ با انقلاب اسلامی ایران، تا حدی به شناخت جایگاه امروز جوان انقلابی و راهی که پیش رو دارد، یاری برساند.
این پهپاد توانمندی گسترده ای در انهدام دقیق اهداف دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پهپادها نقش مهمی در افزایش توان عملیاتی نیروهای هوایی در کمک رسانی به نیروهای سطحی دارند و در این پروسه میتوانند با شناسایی و عکس برداری مختصات نقاط لازم را به نیروهای زمینی بدهند.
جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای سازنده پهپاد های بدون سرنشین بوده که میتواند از این پهپادها در رصد عملیاتی دشمن استفاده کرده و نتایج را به مرکز فرماندهی برای تصمیمات آینده برساند و این پروسه یقینا باعث افزایش امنیت ملی میگردد.
اخیرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبادرت به تولید پهپاد "شاهد 129" نموده که البته این پهپاد دو سال پیش تولید شده بود و اخیرا پروسه مسلح سازی آن به نمایش تلویزیونی درآمد و این موضوع نشان دهنده دستاورد دیگری در نیروهای مسلح بود.
آواکس نوعی سیستم الکترونیکی رادارمحورِ پرنده است که به عنوان یک ایستگاه رادار نیرومند و متحرک برای انجام عملیاتهای فرماندهی و کنترل و مدیریت جنگ طراحی شدهاست.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کنترل و هشدار زودهنگام هوابرد با نام اختصاری آواکس (Airborne early warning and control) نوعی سیستم الکترونیکی رادارمحورِ پرنده است که به عنوان یک ایستگاه رادار نیرومند و متحرک برای انجام عملیاتهای C2BM (فرماندهی و کنترل و مدیریت جنگ) طراحی شدهاست.
وظیفه سیستمهای آواکس شناسایی هواگردها، کشتیها، و وسایل نقلیه دیگر از مسافتهای بسیار دور و همچنین نظارت و فرماندهی جنگهای هوایی از طریق راهنمایی و هدایت هواپیماهای جنگنده و حمله به زمین است. قابلیتهای آواکسها به گونهایست که هم در نقشهای دفاعی و هم برای ماموریتهای هجومی از آنها استفاده میشود.
یک روزنامه انگلیسی با اشاره به قدرت های نظامی جهان، از نیروهای مسلح ایران به عنوان یکی از ده کشور اول جهان از حیث پرسنل آماده درگیری یاد نمود.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی «اکسپرس» در گزارشی تحت عنوان «بزرگترین ارتشهای دنیا که نباید با آن درگیر جنگی شوید» از ایران به عنوان هشتمین ارتش بزرگ دنیا در جهان نام برد.
اکسپرس در آغاز این گزارش نوشت: کدام کشور اینک فعالترین پرسنل نظامی از حیث آمادگی برای نبرد در صورت مواجهه در جنگ در گستره جهانی را دارد؟
بر اساس این گزارش، روزنامه یاد شده با نام بردن از «ایران» به عنوان هشتمین ارتش آماده جهان نوشت: گزارشها حکایت از این دارند که ایران پهپادهای انتحاری خود را به عنوان بخشی از یک سلاح نظامی بهبود داده است، سلاحهایی که ارزانتر از یک موشک کروز هستند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اردن یکی از کشورهای همسایه سوریه بوده که مدت هاست از تروریست های تکفیری داعش و جبهه النصره و ... حمایت میکند و این موضوع مورد تایید ایالات متحده آمریکاست.
اخیرا یک منطقه راهبردی به نام "شیخ مسکین" در "استان درعا" آزاد شده که تروریستها را از اهدافی که تعریف کرده اند دور میکند. این منطقه که در نزدیکی مرز اردن بوده باعث میشود تروریست ها با عقب نشینی به نزدیکی مرز اردن برسند.
**فرار تروریست ها به مرز اردن؟
موقعیت جغرافیایی "شیخ مسکین" در استان درعا نشان میدهد چون تروریست ها پس از پاکسازی این شهر به سمت شهرک "نوا" فرار میکنند ؛ لذا گام به گام به "امان" نزدیک تر میشوند و لذا پادشاهی اردن به سرعت تلاش میکند تا برای این وضعیت تصمیم بگیرد.
سریال تلویزیونی جدید رژیم صهیونیستی با موضوع ربودن وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران به نام "سردار سلیمانی" از تلویزیون رژیم اسرائیل در حال پخش است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سریال تلویزیونی جدید رژیم صهیونیستی با موضوع ربودن وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران از تلویزیون رژیم اسرائیل در حال پخش است. به گفته وب سایت صهیونیستی "TeHtel" مجموعه تلویزیونی «بدل ها»، پیش از اکران به بیش از صد کشور دنیا فروخته شده است.
اولین صحنه این سریال با ربودن وزیر دفاع کشورمان که در این مجموعه "سردار فرهاد سلیمانی" نام دارد، در مسکو آغاز می گردد.
به گفته این وب سایت صهیونیستی، این مجموعه کنجکاوی برانگیز که اکران آن از هفته گذشته در سرزمین های اشغالی شروع شده، در کشورهای بسیاری با استقبال روبرو گشت و شبکه های تلویزیونی گوناگون آن را برای پخش خریداری نموده اند.
داستان این مجموعه درباره ربودن وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران از یک هتل در مسکو توسط عوامل موساد است که برای انجام این فعالیت از پاسپورت چند شهروند معمولی استفاده کرده اند.
نغمه شریعتپناهی در مصاحبه با رویترز به ویزگیهای اخلاقی همسرش سعید عابدینی اشاره میکند و از یک زندگی مملو از آزار و اذیت جنسی، روحی، روانی و جسمی از سوی شوهرش میگوید و اینکه سعید بهشدت به تصاویر پورن و غیراخلاقی اعتیاد داشته است.
گروه جنگ نرم مشرق-بیش از دو هفته از تبادل زندانیها میان دولت ایران و آمریکا میگذرد؛ یکی از پرحاشیهترین این زندانیها سعید عابدینی است که نه بهواسطه جرم بلکه به دلیل فعالیتهای همسر وی، نغمه عابدینی (شریعتپناهی) علیه جمهوری اسلامی و همچنین افشاگری نغمه از شخصیت شوهرش معروف شده بود.
نغمه عابدینی (شریعتپناهی) که جریانی را با کمک سیاستمداران آمریکایی برای آزادی همسرش راه انداخته بود، در جدیدترین مصاحبه خود با «رویترز» به ویزگیهای اخلاقی سعید عابدینی اشاره میکند و از یک زندگی مملو از آزار و اذیت جنسی، روحی، روانی، و جسمی از سوی شوهرش میگوید و اینکه سعید به شدت به تصاویر پورن و غیراخلاقی اعتیاد داشت.
نغمه عابدینی در جدیدترین مصاحبه خود با «رویترز» گفت که شوهرش به شدت به تصاویر پورن و غیراخلاقی اعتیاد داشت
مقامات آمریکایی به دنبال کلید زدن سناریویی جدید در سوریه هستند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تحولات سوریه به نفع ارتش و نیروهای دفاع وطنی این کشور به صورت ویژه در اکثر استانها به پیش میرود؛ تروریستها که در استانهای مختلف شکستهایی را پذیرا شدند؛ ضمن عقبنشینی تلاش میکنند تا از کمکهای لجستیکی و تسلیحاتی هم پیمانان منطقهای خود بهره ببرند.
مقامات امریکایی ادعا میکنند که این شبهنظامیان مخالف دولت سوریه، خود را برای عملیات نظامی جدید علیه تروریستهای داعش در مقر آنها در شهر "رقه" در شمال سوریه آماده میکنند.
در این پروسه کشوری که بیش از همه از پیروزهای ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوری و همچنین پشتیبانی حزبالله و ارتش فدراسیون روسیه نگران بوده، ایالات متحده آمریکا است. باراک اوباما رئیس جمهور و اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا تلاش میکنند از طرق مختلف یک جبهه نظامی دیگر برای سربازان کشورشان در سوریه ایجاد کنند و به همین منظور پایگاه نظامی "رمیلان" در استان "حسکه" را برگزیدند.
**مشخصات پایگاه نظامی "رمیلان"
ایالات متحده آمریکا تلاش میکند تا با ایجاد پایگاه نظامی در مرز سوریه، ترکیه و عراق نقش رصد عملیاتی و نظارت را در مواجهه با جنگندههای فدراسیون روسیه ایفا کند. یکی دیگر از دلایلی که ایالات متحده تصمیم گرفته در منطقه "رمیلان" کردستان سوریه پایگاه نظامی ایجاد کند، رصد عملیاتی محور مقاومت و عملیات آزادسازی "حلب" با عنوان "انتقام سخت" است.
اخیرا اقدامی قابل تامل در اقلیم کردستان عراق انجام شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایالات متحده آمریکا مدت هاست به دنبال تجزیه عراق بوده و در این پروسه از هر فرصتی استفاده میکند که یکی از این ها کمک به اقلیم خود مختار کردستان است.
بر اساس پروژه "غرب آسیای" جدید که مبدع آن ایالات متحده آمریکا و اسرائیل است کوشش می شود تا کشورهای منطقه را بر اساس برخی تقسیم بندی ها کوچک کنند و عراق نیز در این نقشه قرار دارد.
مقامات کاخ سفید و کنگره آمریکا تلاش میکنند تا با تاکتیک غرب آسیای جدید عراق را به سه قسمت تقسیم کرده و سه منطقه شمالی و جنوبی و مرکزی ایجاد کنند تا این کشور بیش از 400 هزار کیلومتر مربعی به تعبیری سه حاکمیتی شود.
**سازوکار تقسیم عراق میتواند از طریق منطقه خودمختار " کردستان عراق" صورت بگیرد؟ سازوکار تقسیم عراق میتواند از طریق منطقه خودمختار کردستان عراق صورت بگیرد ؛ چرا که رابطه "بغداد-اربیل" چندان خوب نیست و ضمنا کردستان عراق در منطقه "بعشیقه" در شمال این کشور به سربازان ارتش ترکیه اسکان داده است.
رسانه های منطقه از تصمیم عربستان سعودی مبنی بر برگزاری مانورهای نظامی با مشارکت چندین کشور عربی و اسلامی و با حضور 100هزار نیروی نظامی اعم از نیروی زمینی و هوایی، تحت عنوان «رعد شمال» به فاصله ای اندک از پایان مانور دریایی ایران خبر می دهند.
گروه بینالملل مشرق - قرار است، عربستان سعودی طی روزهای آینده برگزار کننده مانورهای نظامی مشترکی تحت عنوان «رعد شمال» با مشارکت شماری از کشورهای عربی و اسلامی از جمله مصر باشد.
عربستان سعودی مدعی شده است که هدف مانورهای نظامی رعد شمال مقابله با خطرهایی است که منطقه را تهدید می کند و با برگزاری آن ریاض تلاش می کند، امنیت ملی و منافع مشترک عربی را تامین کند.
ریاض در ادامه ادعاهای خود با بیان اینکه مانورهای نظامی رعد شمال را باید نماد همبستگی و همکاری و کار مشترک عربی شمرد، افزوده است: از آنجا که منطقه شاهد تغییرات بزرگ و تهدیدات مستقیم و غیر مستقیم بی شماری است، بنابراین نیاز به همکاری مشترک بین تمام کشورهای عربی و اسلامی جهت تثبیت امنیت و ثبات در منطقه کاملا احساس می شود.
این مانورها قرار است، در 3 منطقه داخل عربستان برگزار شود و به غیر از مصر، نیروهای ویژه و هوایی، زمینی و دریایی کشورهای شرکت کننده در ائتلاف عربستان سعودی در یمن و اردن و پاکستان نیز مشارکت دارند، البته چند کشور نیز به عنوان ناظر هم در این مانورها مشارکت خواهند داشت.
حسن روحانی پس از انتصاب به ریاستجمهوری ایران، بلافاصله اظهارات آشتیجویانه را شروع کرد؛ در پشت پرده، بحث کانال مذاکرات مخفی با واشنگتن به میانجیگری واسطه آمریکا داغتر شده بود و سلطان «قابوس»، اولین رهبر خارجی بود که در تهران با روحانی دیدار کرد.
گروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
بخش اول این گزارش را میتوانید از اینجا، بخش دوم را از اینجا، بخش سوم را از اینجا و بخش چهارم را از اینجا بخوانید.
آمریکا در حال انجام اقدامات مشکوک نظامی در پایگاه "اینجرلیک" است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایالات متحده آمریکا یکی از حامیان مهم تروریستها به حساب میآید که تلاشهای گستردهای برای ضربه زدن به نظام سوریه انجام داده است.
مقامات کاخ سفید تلاش میکنند تا با ایجاد یک کریدور تسلیحاتی، تجهیزات نظامی گروههای مسلح را تامین کنند که یکی از این کریدورها پایگاه هوایی "اینجرلیک " در شهر "آدانا" در جنوب ترکیه است.
**توپولوژی پایگاه هوایی "اینجرلیک"
پایگاه هوایی "اینجرلیک" یک پایگاه هوایی، واقع در شهر "آدانا" است. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا و ترکیه از کاربران اصلی این پایگاه هوایی هستند؛ و پایگاه هوایی "اینجرلیک" انبار بزرگی از تسلیحات کشتار جمعی آمریکا نیز به حساب میآید. چون بمب های اتم این کشور در پایگاه مذکور نگهداری میشود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چندی پیش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک اقدام شجاعانه و مدبرانه از حریم و مرزهای آبی جمهوری اسلامی ایران محافظت کرد.
در این پروسه دو شناور مسلح آمریکایی که وارد آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شده بودند با اقتدار ندسا محاصره و توقیف شدند. این موضوع نشان داد نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مرزهای جمهوری اسلامی ایران حفاظت لحظه ای و ویژه دارد.
دریادار پاسدار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقدامات مهمی را در جهت گسترش اقتدار دریایی جمهوری اسلامی در وسعت آبی "خلیج فارس" و "تنگه هرمز" انجام داده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معتقد است کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا و نظام سلطنتی انگلیس حضورشان نه تنها در خلیج فارس سودی ندارد ، بلکه سرشار از ضرر و خسران است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز به دریادار پاسدار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه و یارانش نشان شجاعت فتح اعطا فرمودند و اقدام معظم له نشان دهنده این است که ندسا در انجام وظایف خود بسیار موفق عمل کرده است.
بنابر اعلام سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین ایرانی از بالای یک ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس عبور کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد یک فروند هواپیمای بدون سرنشین غیرمسلح ایرانی 12 ژانویه (22 دی) به طور مستقیم از بالای یک فروند ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس عبور کرد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "رزمایش ولایت 94" که اخیرا با محوریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شده در هر مرحله برنامه ها و تاکتیک های خاصی را پیاده میکند.
یکی از تاکتیک هایی که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در رزمایش پیاده کرده توانایی انجام عملیات شناسایی به کمک شناورهای زیر سطحی و پهپاد های عملیاتی بوده که این مرحله با موفقیت انجام شد و بازخورد مناسبی در رسانه های داخلی و خارجی داشت.
**تصویربرداری زیردریایی و پهپاد نداجا از ناو آمریکایی اخیرا یک زیر دریایی "کلاس غدیر" نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و یک "پهپاد تاکتیکی" آجا با پرواز حضور در نزدیکی ناو آمریکایی از آن تصویربرداری کردند و توانایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را به همگان نشان دادند.
آمریکا باید سیاستهایی را به کار گیرد که منجر به خلق یک جامعه مدنی قدرتمندتر در ایران شود. باید از این پس شرایط تحصیل در آمریکا برای دانشجویان ایرانی تسهیل شود. باید برنامههایی برای تبادلات فرهنگی، مذهبی و ورزشی طراحی شود.
گروه جنگ نرم مشرق- دوران پسابرجام را میتوان یکی از مهمترین مقاطع تاریخی در ده سال اخیر نام برد که بسیاری از معادلات اقتصادی و سیاسی در جهان را تحت شعاع خود قرار داده است. بیشترین تاثیرات این توافقنامه نیز مربوط به دو کشور ایران و آمریکا است که ایران از این رهآورد بیشتر به دنبال کسب منافع اقتصادی و آمریکا به دنبال تحقق اهداف سیاسی است. نقطه قله تحقق هدف سیاسی برای آمریکا نیز "تغییر نظام جمهوری اسلامی" است.
اندیشکدههای آمریکایی نیز در همین راستا در گزارشات جدید خود راهکارهایی را به دولت آمریکا جهت تحقق اهداف سیاسی این کشور (تغییر نظام ایران) در دوران بعد از برجام ارائه میدهند. یکی از جدیدترین این راهکارها را اندیشکده «رند» (RAND) در گزارشی از علیرضا نادر منتشر کرده است.
این گزارش در ابتدا بهصورت تلویحی ادعا میکند که فشار مردم ایران به حکومت و نگرانی از ایجاد ناآرامی و یا انقلاب موجب قبول برجام از سوی ایران شده است: «جمعیت به نسبت جوان ایران خواستار مشارکت و تعامل با جهان است. امضای توافقنامه هستهای از سوی مقامات ایرانی، در اثر فشاری بود که از سوی مردم خود احساس میکردند. نشانهای از بروز ناآرامی و یا انقلاب -حداقل در آینده نزدیک- در ایران نیست اما این صدای مردم ایران است که اهمیت دارد. آنها از تایید توافق هستهای خوشحال شدند چون علاوه بر حل مشکل اقتصادیشان به آیندهای روشن میاندیشند».
با توجه به رابطه ایران با تروریسم و ناآرامیها در منطقه، ما هم مثل اسرائیلیها حتی یک ذره اعتقاد نداشتیم که ایران مجهز به سلاح اتمی است.
گروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.
بخش اول این گزارش را میتوانید از اینجا، بخش دوم را از اینجا و بخش سوم را از اینجا بخوانید.
اخیرا زمزمههایی درباره ساخت سامانه دفاع موشکی توسط کشورهای حاشیه "خلیج فارس" مطرح شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سران کشورهای عربی حاشیه "خلیج فارس " بزرگترین خریدار و انبارکننده تسحیلات آمریکایی در منطقه "غرب آسیا" به حساب میآیند.
کشورهایی همچون قطر، کویت، بحرین، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و ... بودجه نظامی انبوهی را برای خرید تسلیحات نظامی از ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش در نظر گرفتهاند تا به عنوان یک انباردار بزرگ تسلیحاتی آمریکا در منطقه شناخته شوند.
عربستان، کویت، و اماراتمتحدهعربی سامانههای موشکی "پاتریوت" خود را ارتقاء داده و آنها را به موشکهای " PAC-۳ " مجهز کردهاند. امارات نیز مشغول خرید سامانه "تاد"، ساخت شرکت "لاکهید مارتین" است.
خرید انواع زرهپوش ها، هلیکوپترهای تهاجمی، جنگندههای پیشرفته و انواع بمبهای هوشمند نشان میدهد که میلیاردها دلار از پول کشورهای حاشیه خلیج فارس صرف خریدهای نظامی می شود.
در قضیه توافق هستهای دیدیم که فردای برجام، آمریکا جایزه صداقت ایران را با «تحریم موشکی» علیه این کشور داد و شیرینی تایید برجام را به کام ایرانیان تلخ کرد». آمریکا، جاهطلبی خود برای حفظ هژمونیاش را هیچگاه کنار نمیگذارد و اصولا به دنبال صلح نیست.
گروه جنگ نرم مشرق- فضای مذاکرات هستهای بین ایران و کشورهای 1+5، به اندازه کافی درگیر تحلیلها و کارشناسیهای مختلف بود. اما فضای پسا برجام با وارد شدن طرفین به فاز اجرایی تحلیلهای جدیدی را پیش رو نهاده است که از آن دست میتوان به تحلیل اخیر پایگاه گلوبال ریسرچ اشاره کرد. این پایگاه تحلیلی، در مهمترین بخش گزارش خود به خلف وعده ذاتی آمریکا که پیشتر هم بارها از آن حرف زده بود اشاره کرد: اعمال تحریمهای جدید دفاعی علیه ایران به عنوان «شیرینی توافق».
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره آخرین روند اجرایی شدن برجام سخن گفت.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با قدرت منطق توانست از حقوق خود در برابر 6 قدرتی که به غلط خود را جامعه جهانی معرفی می کنند، دفاع کند اظهار داشت: همه این موفقیت ها مرهون مقاومت، پایمردی و انتخاب هوشمندانه ملت ایران است که در طول سال های گذشته اجازه ندادند طرف مقابل احساس کند که می تواند از طریق فشار، به خواسته های خود برسد.
درگیریهای جنگ یمن ابتدا بیشتر در جنوب این کشور متمرکز بود، اما در ماههای اخیر این درگیریها به شمال گسترش پیدا کرده و اکنون بیشتر درگیریها در منطقه شمالی یمن در جریان است. این جنگ حالت فرسایشی به خود گرفته و دو طرف به شدت از مواضع خودشان دفاع می کنند که این مساله باعث کند شدن سرعت پیشروی هر کدام از طرفهای جنگ در درگیری ها شده است.
گروه بینالملل مشرق - بیش از ده ماه از آغاز جنگ یمن می گذرد و در این مدت صحنه جنگ در این کشور شاهد تغییرات زیادی بوده است. هم اکنون بیشتر مناطق شمالی یمن در کنترل نیروهای ارتش این کشور و حرکت انصارالله(حوثیها) می باشد و نیروهای ائتلاف موسوم به عربی و طرافداران عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن کنترل بخش زیادی از جنوب این کشور را در دست دارند. درگیری های جنگ یمن در ابتدای این جنگ بیشتر در جنوب این کشور متمرکز بوده، اما در ماه های اخیر این درگیری ها به شمال یمن گسترش پیدا کرده و اکنون بیشتر درگیری ها در منطقه شمالی یمن در جریان است. در این مقاله به بررسی وضعیت میدانی جنگ یمن در استان های مختلف این کشور می پردازیم:
ایران همزمان با روز اجرای برجام، چهار زندانی دو تابعیتی از جمله سه جاسوس را آزاد کرد. طبق شنیدهها خبرنگاران و مذاکرهکنندگان در وین ساعتها برای اجرای این تبادل منتظر ماندند تا پس از راهیشدن زندانیان به سمت سوئیس، رسما روز اجرای برجام را اعلام کنند. اما چه کسانی از دو طرف آزاد شدند؟
گروه بینالملل مشرق - شامگاه امروز (شنبه) دادستان تهران اعلام کرد چهار زندانی ایرانی دو تابعیتی در راستای مصوبات شورای عالی امنیت ملی و در چارچوب مبادله زندانیان با آمریکا آزاد شدند. نماینده ایران در سازمان ملل در این باره گفته است: «در گذشته مقامات ارشد آمریکا از مقامات ارشد ایران برای آزادی زندانیان درخواست مساعدت کرده بودند و طبیعتا دولت سوئیس هم به عنوان دولت تسریعکننده مذاکرات در این مسئله نقش مثبتی ایفا کرد. مذاکرات برای آزادی زندانیان یک سال طول کشید و مراحل آزادی زندانیان در دو کشور در حال انجام است.»
آقای خوشرو تأیید کرد که دقیقا هفت زندانی ایرانی آزاد میشوند.
خوشرو افزود: «ما در طول 10 روز گذشته چند بار با وکلای زندانیان و خودشان تلفنی و حضوری تماس داشتیم و به آنها این اطمینان را دادیم که هر وقت اراده کنند میتوانند به ایران بیایند.»
اتحادیه اروپایی تأیید کرده است که چارچوب های قانونی لازم برای برداشتن تحریم های مالی و اقتصادی اتحادیه درباره برنامه هسته ای ایران اجرایی شد. ایالات متحده اعمال تحریم های مصوب مرتبط با برنامه هسته ای ایران را امروز متوقف می کند.
گروه بینالملل مشرق - پس از ساعتها انتظار در آخرین روز مذاکرات روز اجرای برجام در وین، بیانیه مشترک اعلام «روز اجرای برجام» توسط خانم موگرینی و دکتر ظریف قرائت شد. متن کامل بیانیه مشترک وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از کشورهای 1+5 درباره اجراییشدن برجام بدین شرح است:
امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم. از زمان روز تصویب، ما مجدانه تلاش کردیم و تعهد مشترک و اراده جمعی خود را به نمایش گذاشتیم تا سرانجام موجبات اجرای برجام را فراهم کنیم. امروز، شش ماه پس از نهایی شدن آن توافق تاریخی، آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هسته ای ذیربط خود تحت برجام را اجرا نموده است.
توان موشکی سوریه در راستای مقابله با برخی از همسایگان متخاصم همچون ترکیه با وجود بحران این کشور، در حال افزایش بوده و در این راستا گام های بلندی برداشته شده که این موضوع باعث نگرانی برخی کشورها از جمله آمریکا و ترکیه است.
یکی از موشکهایی که در خدمت ارتش سوریه بوده و این کشور آن را تولید کرده "تشرین" است که با نام "ام 600 (M 600 )" نیز شناخته شده و پتانسیلهای بسیاری برای هدف قرار دادن مواضع نزدیک (تا فاصله 300 ) کیلومتر را دارد.
**"اوزی روبین: موشکهای "تشرین" بسیار دقیق بوده و میتوانند زیانهای جدی به اسرائیل وارد آورند
پایگاه خبری "النشره" (elnashra) به نقل از روزنامه انگلیسی "ساندی تلگراف" گزارش داد که سوریه موشک های خود را آماده شلیک کرده تا در صورت تجاوز، آنرا مورد استفاده قرار دهد. این سایت ادامه داد: ساندی تلگراف افزود: سوریه موشکهای "تشرین" که تولید داخلی بوده و قدرت انفجاری بالا داشته را آماده شلیک دارد. "اوزی روبین"، از کارشناسان مطرح عرصه موشکی اسرائیل، میگوید: "موشکهای "تشرین" بسیار دقیق بوده و میتوانند زیانهای جدی را به وجود آورند."
وزیر خارجه ایران از اعلام شروع برجام در روز شنبه خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد ظریف" به محض ورود به وین گفت: امروز علاوه بر اعلام اجرای برجام گفتوگوهایی هم با امانو، کری و موگرینی خواهم داشت.
وزیر امور خارجه گفت: امروز با ارائه گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برجام اجرایی خواهد شد و پس از ان یک بیانیه مشترکی برای اعلام شروع برجام منتشر میشود.
ظریف افزود: چون آنچه که برجام را اجرایی میکند گزارش مدیر کل است اما برای اعلام اهمیت این واقعه بیانیهای هم خوانده خواهد شد.
وی درباره برنامههای امروز خود گفت: دیدار با مدیر کل آژانس است، اعلام اجرای برجام و دیدارهای دو جانبه با خانم موگرینی و احتمالا سایر وزرای خارجه از جمله آقای کری خواهیم داشت.
وزیر امور خارجه گفت: این ملاقاتها برای اطمینان از اجرای صحیح برجام است مخصوصا با توجه به اقدامات وسیعی که امریکا ییها اعلام کردند انجام دادهاند.
آمریکا در 12 سال گذشته به صورت رسمی بیش از 408 میلیون دلار برای تغییر نظام ایران تحت برنامه «ارتقای دموکراسی برای ایران» هزینه کرده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
گروه جنگ نرم مشرق - تغییر نظام جمهوری اسلامی یا حداقل تغییر رفتار ایران، موضوعی است که حکومت آمریکا اعم از دولت و کنگره بدون وقفه به آن اهتمام داشتهاند؛ یکی از راههای همیشگی برای حمایت از انقلاب سیاسی جدید در ایران توسط دولت و کنگره آمریکا، اجرای برنامههایی موسوم به «ارتقای دموکراسي برای ایران» است.
در گزارش جدید مرکز تحقیقات کنگره آمریکا با عنوان «ایران، امنیت خلیج (فارس) و سیاست آمریکا» به قلم "کنث کاتزمن"، به برخی از بودجههای «ارتقای دموکراسی برای ایران» از سال 2004 تا کنون پرداخته که نشان میدهد بیش از 408 میلیون دلار در این رابطه هزینه شده است که بودجه سرویس فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از همین بخش تامین میشود.
یک مقام سازمان ملل در ژنو اعلام کرد: مقر سازمان ملل در ژنو برای میزبانی اجلاس ایران و گروه 1+5 آماده می شود.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ مقام سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود روز جمعه به خبرگزاری روسیا سگودنیا گفت: مقامهای آمریکایی از ما خواسته اند تا برای برگزاری اجلاس آماده باشیم و از ساعت 12 ظهر روز شنبه به وقت ژنو در شرایط آمادگی بسر ببریم.
در همین حال خبرنگار روسیا سگودنیا گفت که در یکی از راهروهای مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو پرچم های بزرگ ایران و گروه 1+5 نصب شده است.
برخی از مقامهای کشورهای عضو مذاکرات 5+1 با ایران هم به این رسانه روسی گفتند که اجلاس ساعت شش بعد از ظهر به وقت ژنو برگزار می شود اما از پاسخ به این سوال که در چه سطحی برگزار می شود خودداری کردند.
روسیا سگودنیا خاطرنشان کرد: مدیران سیاسی وزارتخانه های خارجه انگلیس و فرانسه روز چهارشنبه برای انجام اقداماتی به ژنو سفر کرده بودند.
به راه انداختن «جنگ مذهبی» و بهره برداری از «دستاویز دین» سیاستی است که سعودی ها همواره از آن برای مقابله با مخالفان و رقبای منطقه ای خود استفاده کرده و تلاش داشته، با تحریک احساسات دینی و مذهبی منطقه، رقبا و مخالفان را از میدان خارج کنند.
گروه بینالملل مشرق - حادثه اعدام آیت الله شیخ «نمر باقر النمر»، روحانی برجسته شیعی عربستان آنگونه که انتظار می رفت، با واکنشهای بسیار و تندی مواجه شد و به نظر نمی رسد که این موضوع پیش از اقدام به اعدام شیخ نمر مورد توجه مسئولان سعودی قرار نگرفته باشد، به همین دلیل به جرات می توان گفت که این اقدام حکومت عربستان سعودی اقدامی به عمد بوده که یکی از اهداف آن سوق دادن منطقه به لبه پرتگاه جنگ مذهبی و طایفه ای است.
عربستان سعودی خصومت و دشمنی با همسایگان خود و کشورهای منطقه را به منتهای درجه رسانده و پای را فراتر از مانع تراشی و به بن بست کشاندن مذاکرات منطقهای و بینالمللی برای دستیابی به راه حل سیاسی و مسالمت آمیز برای پروندهها و بحرانهای گذاشته است.
هم اکنون ارتش سوریه بعد از ارتش مصر دومین ارتش قدرتمند عربی در خاورمیانه به شمار میرود.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرغم درگیری 5 ساله ارتش سوریه با تکفیریهای آمریکایی - سعودی؛ این ارتش نه تنها تضعیف نشده است، بلکه روز به روز قدرتمندتر میشود. بهطوری که پس از 5 سال که در حالت دفاعی قرار داشت؛ اکنون آرایش دفاعی خود را تغییر داده و به حالت تهاجمی در آمده است.
مساحت سوریه، 185180 کیلومتر مربع است و جمعیت آن در سال 2014 حدود 25 میلیون نفر برآورد میشود. سوریه با دارا بودن 304000 نفر پرسنل فعال نظامی و 342500 نفر نیروی ذخیره، از لحاظ تعداد پرسنل نظامی در رده سیزدهم جهان و از نظر توان نظامی در رتبه 35 دنیا قرار دارد. نیروهای مسلح سوریه (القوات المسلحة العربیة السوریة) شامل نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی، پدافند هوایی و نیروهای شبه نظامی است.
مطابق قانون اساسی، رئیس جمهور سوریه، فرمانده کل قوا محسوب می شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادعایی، اقدام ایران در نشان دادن تصاویر تفنگداران آمریکایی را نامناسب توصیف کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، «جان کربی،» سخنگوی این وزارتخانه، در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا انتشار تصاویر تفنگداران آمریکایی باعث نگرانی یا تحقیر آمریکا شده است یا نه؟ ادعا کرد: منظور شما از این سوال این است که وقتی ملوانان (تفنگداران) ما زانو زده اند و تفنگها به سوی آنان نشانه رفته است باید نگران باشیم؟ تعداد نیروی هیچ کشوری به اندازه آمریکا در خاورمیانه نیست و جز آمریکا، هیچ کشوری بعد از جنگ جهانی دوم در این منطقه حضور دریایی ندارد. البته صحبت من نیروهای خارج از منطقه است و حتی ایران نیز به اندازه آمریکا قدرت نظامی ندارد.
وی در ادامه مدعی شد: حضور ما در منطقه قدرتمند است و قرار نیست از میان برود. این آمریکاست که نه فقط با داعش درگیر است، بلکه ائتلافی از شصت و پنج کشور ایجاد کرده است.
خشم سعودی ها از دبیرکل حزب الله، ریاض را به برنامه ریزی و همکاری با موساد و سیا برای اجرای طرح ترور وی وادار کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، طرح ترور دبیرکل حزب الله لبنان با همکاری سازمان های اطلاعاتی عربستان، بحرین، امارات، موساد و سیا ، به دنبال اظهارات تند سید حسن نصرالله علیه حاکمان عربستان سعودی، برنامه ریزی شده است.
شبکه عربزبان " سما " به نقل از منابع آگاه اعلام کرد پس از سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان به مناسبت اعدام شیخ نمر باقر النمر، دستگاه اطلاعاتی عربستان با دستور مستقیم ملک سلمان پادشاه آن کشور با سازمان های اطلاعاتی منطقه ای و بین المللی برای کمک به حذف فیزیکی سید حسن نصرالله تماس برقرارکرد و نام دبیرکل حزب الله لبنان در اولویت فهرست کسانی قرارگرفت که باید ترور شوند.
در حال حاضر، لیائونینگ در مرحله و فاز انجام تمرینهای فنی آموزشی و نظامی است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چین برای معرفی خود به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، سرمایه گذاری زیادی روی ارتش نموده است و نیروی دریایی به عنوان یکی از مهمترین ارکان آن، توجه و هزینه زیادی را معطوف به خود کرده است.
نیروی دریایی چین به طور سنتی از زمان تشکیل خود یک نیروی دریایی آبهای سرزمینی بوده است. تنها تعدادی از زیردریاییهای این کشور در دهههای قبل توانایی حضور در آبهای بینالمللی را داشتند و حضور واحدهای سطحی نیروی دریایی چین به آبهای سرزمینی این کشور محدود میشد. پس از چندین رویارویی با نیروی دریایی آمریکا و علم به این نکته که چین به عنوان یک کشور بزرگ و با اقتصادی در حال رشد، به یک نیروی دریایی نیرومند برای حضور در آبهای آزاد نیاز دارد، این کشور از آغاز دهه 90 میلادی به یک سرمایه گذاری عظیم در نیروی دریایی خود دست زد. جمهوری خلق چین با داشتن این ناو جز شش کشور برتر دارای ناو هواپیمابر در دنیاست.
تجاوز شناورهای رزمی آمریکا به آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را در یک بسته راهبردی و هدفمند باید بررسی و تحلیل کرد. این اقدام تجاوزکارانه آمریکا ناظر بر راهبرد " سخت گیری به ایران در پسا برجام " هم می باشد که مجله آمریکایی فارین افرز در 23 آدر 1394 از آن رو نمایی کرده است.
به گزارش مشرق، دکتر رضا سراج طی یادداشتی در کانال شخصی اش و در تحلیل دستگیری نظامیان آمریکایی در خلیج فارس نوشت: روز گذشته ( ساعت 16/30) دو شناور رزمی آمریکا شامل 10 نظامی ( نه مرد و یک زن ) این کشور که مسلح به سلاح های نیمه سنگین نیز بودند، پس از تجاوز به آب های سرزمینی ایران در اطراف جزیره فارسی، متوقف و سرنشینان نظامی آن توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند. در هنگام مقابله با شناورهای رزمی متجاوز آمریکایی، ناو هواپیمابر شارل دوگل فرانسه که در نزدیکی این واقعه ( در آب های بین المللی ) در حال گشت زنی بود، تنها نظاره گر این عملیات سپاه شد. نگاه اول : در نگاه اول شاید این طور گفته یا وانمود شود که اقدام شناورهای رزمی آمریکا، غیر عمدی و از روی اتفاق بوده است. در این رابطه باید گفت؛ شناورهای نظامی مجهز به جی پی اس می باشند و علاوه بر اینکه با منطقه ماموریت خود به طور کامل آشنایی داشته اند، از طریق سیستم ناوبری یگان مربوطه نیز هدایت می گردند.
وزیر خارجه آمریکا میگوید که با همکاری ایرانیان و پاسخ سریع و مناسب آنها به درخواست آمریکاییها، جلوی یک اتفاق ناگوار گرفته شده است.
به گزارش مشرق، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که امروز برای توضیح در خصوص سیاست خارجی دولت دوم اوباما به دانشگاه دفاع ملی کشورش رفته بود، در خصوص آزادی تفنگداران آمریکایی از بازداشتگاه موقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سخن گفت.
کری ابتدا از آزادی «ملوانان» ابراز خرسندی کرد و گفت: «خوشحالام که ملوانان ما، سالم به آغوش آمریکا بازگشتند.»
جان کری که باید دلیلی برای حضور این نیروها در خلیجفارس و دستگیری آنها توسط فرزندان ایران میآورد، ضمن استفاده از نامی مجعول برای اشاره به این آبراهه مهم گفت: «حضور نیروی دریایی آمریکا در همه مناطق دنیا مهم است، بخصوص در منطقه خلیج.»
جالب است که کری در بخشی از سخنرانی خود، برای اشاره به اتفاقات امروز به نام محل نگهداری هموطنانش در بازداشتگاه موقت سپاه یعنی «جزیره فارسی» اشاره کرد و مشخص شد که حداقل نام درست جزائر خلیجفارس را میداند.
برخی از روزنامههای صبح کشور در سرمقالههای امروز خود به بحث تحرکات خصمانه عربستان نسبت به ایران پرداختهاند و دست و پا زدن حکام آلسعود را نشانه اضمحلال این رژیم دانسته و پیشبینی کردهاند که حکومت عربستان در حال فروپاشی است.
گروه سیاسی مشرق -روزنامهها و جراید در بخش سرمقاله و یادداشت روز به بیان دیدگاهها و نظریات اصلی و اساسی خود میپردازند؛ نظراتی که بیشتر با خط خبری و سیاسی این جراید همخوانی دارد و میتوان آنرا سخن اول و آخر ارباب جراید عنوان کرد که اهمیت ویژهای نیز دارد. در ادامه یادداشت و سرمقالههای روزنامههای صبح کشور با گرایشهای مختلف سیاسی را میخوانید:
دیپلماتهای غربی، بامداد سهشنبه در گفتگو با آسوشیتدپرس، از اجرایی شدن «برجام» ظرف یک هفته آینده خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری آسوشیتدپرس بامداد سهشنبه از قول دیپلماتهایی که اشارهای به نامشان نکرده از اجرایی شدن توافق جامع اتمی بین ایران و گروه 1+5 ظرف یک هفته آینده خبر داده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول دیپلماتها گزارش داده که «روز اجرای برجام» در یک هفته آینده فرا خواهد رسید.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس توافقات پیشتر صورت گرفته، به ارائه این گزارش موظف شده است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه بدون ارائه تاریخی مشخص گفته بود تحریمهای ایران به زودی رفع خواهد شد.
موشکهای فراگ به عنوان یک سلاح تاکتیکی نیمه هستهای به شمار می رود که در این گزارش با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جنگ امروز جهان؛ جنگ قدرت است. قدرتی که به سان جنگهای گذشته با جنگ رو در رو به دست نمیآید؛ بلکه با سلاح و تجهیزات میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. یکی از اصلیترین تجهیزات نظامی در جنگهای امروز، موشک است.
در این گزارش به بررسی موشک FROG یا همان "قورباغه کوچک" روس خواهیم پرداخت.
موشکهای FROG
FROG-7 یک راکت غیر هدایت شونده کوتاه برد با جایگاه متحرک و سوخت جامد است که برای استفاده در میدان جنگ طراحی شده است . FROG نامی است که ناتو بر روی آن گذاشته است که از واژه Free-Rocket-Over-Ground برداشت شده است . طراحی مدل ابتدایی فراگ از سال 1950 آغاز گردید و حداقل 6 مدل مختلف از این موشک قبل از جایگزینی با موشکهای SS-21 تولید گردید. اگرچه اعتقاد بر این است که موشک FROG-7 مشغول به خدمت میباشد.
وبسایت "بست دیفنس" در گزارشی به بررسی چگونگی وقوع جنگ احتمالی ایران و عربستان پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "بست دیفنس" در گزارشی به قلم "مایکل نایت،" مقاله نویس آمریکایی نوشت: زمانی که کسی از من بپرسد جنگ ایران و عربستان چگونه خواهد بود، نخستین پاسخ من به او این است که باید به اطراف نگاه کند؛ زیرا این جنگ درحال وقوع است. همانطور که "ویلیام گیبسون،" نویسنده آمریکایی معتقد است: "آینده، همین زمان حال است." در حال حاضر، ایران و عربستان سعودی نیروهای نیابتی یکدیگر را به صورت غیرمستقیم در یمن، سوریه، بحرین و استان شرقی عربستان سعودی می کُشند.
نگارنده این گزارش در ادامه افزود: آینده نیز چیزی مشابه امروز خواهد بود. فقط الگوی موجود کمی شدیدتر می شود و حتی ممکن است در مدتی کوتاه از حد خود فراتر رود. پس از مدتی، هم سطح ِجنگ های نیابتی سرزمین های دیگر می شود.
از دید آمریکا، برجام زمانی یک توافق مطلوب است که به کنترل عمومی رفتار ایران منجر شود و نه فقط برنامه هستهای بلکه همه محاسبات راهبردی ایران در حوزههای منازعه با غرب را مدیریت کند.
به گزارش مشرق، مهدی محمدی کارشناس مسائل سیاسی در شماره امروز روزنامه وطن امروز نوشت:
ایران و آمریکا تا آنجا که به توافق هستهای مربوط میشود، هر دو در حال طی «دوران یادگیری» هستند. مقصود از «دوران یادگیری» در اینجا این است که محاسبات هر دو طرف درباره دوران پس از اجرای توافق، تازه در حال شکلگیری است و هر یک از 2 طرف، برحسب آنچه در این دوران میآموزد، تصمیم خواهد گرفت در آینده چگونه رفتار کند.
دوران یادگیری – که از 3، 2 ماه قبل از آغاز اجرای توافق آغاز میشود و میتواند حتی تا یک سال بعد از آن ادامه پیدا کند- مهمترین بازه زمانی در طول اجرای برنامه جامع اقدام مشترک خواهد بود. در این دوران است که هر یک از دو طرف خواهد دانست:
1- حفظ توافق هستهای برای طرف مقابل تا چه اندازه اهمیت دارد؟
2- طرف مقابل چه مواردی را به عنوان نقض اساسی برجام در نظر میگیرد و به آن واکنش قطعی نشان خواهد داد؟
مطبوعات عربستان در پی شکست های آل سعود در عرصه های میدانی و سیاسی، پروژه جدید دروغ پردازی علیه ایران را در دستور کار قرار داده اند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، "عکاظ " از روزنامه های رسمی عربستان، در راستای شیعه هراسی، مدعی شد که 6 شبکه دینی ماهواره ای ایرانی که برای کشورهای عربی برنامه پخش می کنند، از قلب تل آویو پخش می شوند و توسط یکی از بزرگ ترین شرکت های ارتباطات اسرائیلی حمایت می شوند.
عکاظ در ادامه ادعاهای خود نوشت: این شبکه ها عبارتند از آل البیت، فدک، الحسین، الانوار، العالمیه و الغدیر که همگی برنامه های خود را از ماهوارۀ آموس و از طریق شرکت "آر.آر.سَت" پخش می کنند.
ایران در قیاس با عربستان، از لحاظ آموزش و پرورش و فرهنگ، ادبیات و فیلم، علوم و دانشگاه، تعهد اجتماعی، اخلاق کاری و پویایی فکری و بهطور کلی در زمینه "قدرت نرم"، یک دنیا فاصله دارد.
گروه جنگ نرم مشرق-نشریه آلمانی «فرانکفورتر روندشاو» در گزارشی به ارزیابی قدرت عربستان سعودی در برابر ایران در مؤلفههایی مانند جامعه مدنی و قدرت فرهنگی پرداخته است.
به گزارش این نشریه عربستان سعودی توانایی اندکی برای مقابله با توان اجتماعی ایران دارد و جامعه مدنی ایران در مقایسه با همتاهای عربی خود در سطح متفاوتی قرار گرفته است. گسست روابط با تهران از سوی ریاض، نشانهای از ضعف به نظر میرسد.
این نشریه آلمانی مینویسد: «این یکی از آن لحظات نادری بود که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نارضایتی خود را از متحدان سعودی این کشور آشکارا ابراز کرد. او در مقابل کمیته دفاعی کنگره آمریکا گفت: آنها به طور مداوم نزد من شکایت میکنند که ایرانیان تا چه اندازه توانا هستند. من به آنها همیشه پاسخ میدهم بله، درست است، شما از لحاظ کارآیی عملی در صحنه، در سطح متفاوت و پایینتری نسبت به آنها هستید.»
سعودیها با وجود داشتن پایگاههای هوایی انبوه در مقابل ایران قدرتی به حساب نمیآیند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عربستان سعودی یکی از قویترین نیروهای هوایی منطقه غرب آسیا را در اختیار دارد که علت این قدرت تنها وجود تجهیزات نظامی انبوه آمریکایی و غربی است.
براساس آمار گلوبال نیروی هوایی ارتش رژیم سعودی با داشتن صدها فروند جنگنده یک قدرت بزرگ در منطقه بوده و جنگندههای پادشاهی عربستان از پایگاههای نظامی مختلف در عربستان "تیک آف" میکنند.
ارتش عربستان سعودی در جغرافیای بیش از 2 میلیون کیلومتر مربعی خود دارای چند پایگاه هوایی است که از جمله مهمترین آنها، پایگاه "ریاض"، "شاهزاده سلطان"، "الخرج ناحیه شرقیه"، "ملک عبدالعزیز"، "ملک خالد"، "حائل"، "الجوف"، "ملک فیصل"، "طائف"، "صلایل"، "نجران" و... است و در ذیل به بیان مختصات و توپولوژی کلی از پایگاه های هوایی مهم پادشاهی عربستان میپردازیم.
ریاض اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از آنکه ریاض در اقدامی عجولانه و نسنجیده، اعتراض برخی مخالفان به اعدام شیخ نمر در تهران را دستمایه خود قرار داد و روابط سیاسیاش با ایران را قطع کرد، اکنون دست به دامان جامعه جهانی شده تا تصمیم نابخردانه و اشتباه خود را جبران و قدم در احیای روابط سیاسی با قدرت منطقه بردارد.
از این رو، تهران از هفته گذشته میزبان برخی از مقامات سیاسی کشورهای منطقه بوده، تا همراهی و دیپلماسی گفتمان خود با جامعه بینالمللی را به رخ جهانیان بکشد و گامی موثر در جهت کاهش تنشهای منطقهای بردارد.
آمریکا و همپیمانانش که خوب میدانند در میدان نظامی حریف جبهه مقاومت نخواهند شد سعی در تکه تکه کردن این محور دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از وقوع جنبشهای مردمی در کشورهای مسلمان غرب آسیا، غرب برای مدیریت این رویدادها به نفع منافع خود دست به کار شد. از سوی دیگر حکومتهای عربی منطقه که شاهد سقوط حکومتهای همنوع خود در کشورهای همسایه بودند در صدد برآمدند که شعله خشم مردمی را خاموش کنند. از این رو اتحادی میان غرب و حکومتهای عربی شکل گرفت که طی آن غربیها سعی کردند با پول و پشتیبانی مالی حکومتهای عربی نسبت به کنترل اوضاع در خاورمیانه اقدام کنند.
در این روند تز تحمیق علیه بیداری با استفاده از گروههای تروریستی و اشاعه آن در بستر بحران سوریه شکل گرفت. در این راستا سعی شد که پتانسیل جنبشهای مردمی کانالیزه شود و در چارچوبی که غربیها و کشورهای عربی تعیین می کنند، قرار گیرد. در همین زمینه شاهد شکل گیری گروه های تروریستی مانند جبههالنصره در سوریه، گروهک تروریستی عبدالله اعزام در لبنان، گروه تروریستی داعش(حکومت به اصطلاح اسلامی عراق و شام) و... هستیم.
اخیرا ادعای قابل تاملی توسط "دونالد ترامپ" نامزد جمهوری خواه آمریکایی مطرح شده است.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایالات متحده آمریکا در 37 سال اخیر ادعاهای متنوعی ضد جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده که تا اثبات شدن راه طولانی را باید بپیماید و صحت و سقم آن در هاله ای از ابهام است.
نکته قابل تاملی که وجود دارد اینکه سردمداران کاخ سفید پیکان اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران را به سمت حوزه های دفاعی و امنیتی و بعضا همپوشانی این دو حوزه با امنیت ملی خود نشانه گرفتند که جای بحث دارد.
مقامات دو حزب "دمکرات" و "جمهوری خواه" ایالات متحده آمریکا هرزمان که به کاخ سفید راه یافتند یا قبل از آن ایران را به مسائل مختلفی همچون تروریسم، تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای و بی ثباتی منطقه متهم میکنند که همواره مقامات کشورمان به این ادعاها پاسخ داده اند.
"دونالد ترامپ" یکی از نامزدهای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکاست که تلاش میکند با اتهام زنی و نشان دادن اقتدار از خود، آرا انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا را کسب کند. تحلیلگران معتقدند "دونالد ترامپ" تلاش میکند تا با الگو برداری از "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور فدراسیون روسیه (در زمینه اقتدار گرایی) افکار عمومی را در آمریکا متوجه خود کند.
نیروی دریایی آمریکا با انتشار فیلمی مبهم مدعی شد پرتاب موشک های ایران به سمت ناوهای نظامی آمریکا در تنگه هرمز صحت داشته است.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل از فاکس نیوز، نیروی دریایی آمریکا روز گذشته فیلمی مبهم منتشر کرد که در آن کشتی های نظامی ایرانی به سمت ناوهای نظامی فرانسه و آمریکا در تنگه هرمز موشک پرتاب کرده است.
به ادعای فاکس نیوز، این حادثه 26 دسامبر سال گذشته میلادی (5 دی 94) رخ داد؛ اما فیلم آن، روز گذشته منتشر شد. این مسئله در حالی رخ داد که آمریکا و قدرتهای جهانی خود را برای لغو تحریم های ایران آماده می کنند.
به ادعای فاکس نیوز، در این فیلم موشکهایی از کشتی های نیروهای سپاه پاسداران ایران به سمت ناوهای جنگی آمریکا پرتاب می شود. برخی رسانه های خبری نیز مدعی شدند ناو هواپیمابر "هری اس ترومن" آمریکا از خطر موشک های ایران گریخت.
سی بی اس نیوز در گزارشی به تاثیر توافق هستهای ایران بر صنعت نفت آمریکا پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز در مطلبی به قلم "رینا فلور" نوشت: توافق اتمی ایران صنعت نفت آمریکا را تهدید می کند.
در آستانه سخنرانی سالانه "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، در کنگره این کشور، جمهوری خواهان بار دیگر از توافق اتمی ایران و آنچه که کاخ سفید از آن به عنوان موفقیت کلیدی سیاست خارجی رئیس جمهور یاد می کند، انتقاد و به آن حمله می کنند. در حال حاضر آنها هشدار می دهند که این توافق بین المللی می تواند به صنعت نفت آمریکا آسیب وارد کند.
سناتور "جان هویوناز،" از ایالت داکوتای شمالی، با انتشار نواری ویدئویی مدعی شد: در نتیجه توافق اتمی اوباما با ایران که یک کشور حامی تروریسم است، این کشور به این توانایی خواهد رسید که صادرات نفت خود را در زمانی که متحدان سنی میانه رو ما و هم پیمانان آنها روز به روز از طرف ایران بیشتر تهدید می شوند، افزایش دهد. این موضوع سبب خواهد شد که عربستان سعودی هم میزان صادرات خود را افزایش دهد.
اقتصاد عربستان قربانی بعدی کاهش قیمت نفت خواهد بود. همزمان با کاهش درآمدهای نفتی، سعودیها همان اشتباهاتی را مرتکب میشوند که اروپاییها مرتکب شدند. سعودیها بازار را با نفت ارزان اشباع کرده است تا رقبای خود را از میان بردارد، اما به همین سادگی که آنها میپندارند نیست.
گروه بینالملل مشرق - عربستان سعودی با تولید نزدیک به 11 میلیون بشکه در روز، بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک است و 75 تا 80 درصد نفت تولیدی را هم صادر میکند. دلارهای حاصل از این تولید و صادرات عظیم یکی از اصلیترین ابزارهای سعودیها برای پیشبرد سیاستهای مخرب و غیرشرفتمندانهشان در منطقه بوده است. تأمین هزینه جنگ علیه دولت و ملت سوریه و عراق و یمن تا حمایت از دیکتاتوریهای منطقه در بحرین و امارات و مصر و ... همگی به مدد همین دلارهایی است که از فروش نفت نصیب شاهزادگان کمخرد (از نوع سیاسی آن) سعودی میشود.
بدلیل همین ناپختگی سیاسی، حکام تازه روی کار آمده سعودی همزمان با هزینه پول نفت در بیثباتسازی منطقه، از ابزار نفت برای ضربهزدن به دیگر تولیدکنندگان آن (مشخصا ایران، روسیه و ونزوئلا) هم استفاده میکنند. در شرایطی که قیمت جهانی نفت روند نزولی بیسابقهای را طی میکند، سعودیها که خود نیز فروشنده همین کالا هستند، برای تضعیف اقتصادهای ایران و روسیه (و در کنار آن ونزوئلا) که سیاستهای ضدآمریکا و همپیمانانش دارند، با حفظ تولید خود به کاهش بیشتر قیمتها کمک کرده است. در آخرین اجلاس اوپک نیز سقف تولید کشورهای عضو با مخالفت عربستان بدون تغییر باقی ماند.
سفیر چین در آمریکا را به صرف یک نوشیدنی به هتلم دعوت کردم؛ هنگامی که وارد شد، او را به یک میز آرام در میخانه هدایت کردم. همانجا، با کوکتل، به توافق نهایی درباره لیست تحریمها رسیدیم.
گروه بینالملل مشرق-" هیلاری رودهام کلینتون" وزیر اسبق امور خارجه آمریکا در کابینه اول باراک اوباما و همسر "بیل کلینتون" چهل و دومین رئیسجمهور آمریکا است. کلینتون یکی از نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی و طبق نظرسنجیها از حمایت قابلتوجهی در میان دموکراتها برخوردار است.هیلاری پس از ترک پست خود در وزارت خارجه آمریکا، در 10 ژوئن 2014 کتاب خاطراتش را تحت عنوان "انتخابهای سخت" منتشر کرد. فصل هجدهم این کتاب به بیان خاطرات کلینتون با موضوع ایران میپردازد که این فصل، "ایران: تحریمها و رازها" نام دارد. گروه بینالملل مشرق قصد دارد طی روزهای آتی خلاصهای از فصل مربوط به ایران در کتاب "انتخابهای سخت" را در چند بخش منتشر کند.بخش اول این گزارش را میتوانید از اینجا و بخش دوم را از اینجا بخوانید.
وزیرخارجه عربستان، ایران را به ایفای نقش خرابکارانه در سوریه و یمن متهم کرد!
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "الحدث"؛ "عادل الجبیر" -وزیرخارجه عربستان سعودی- در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس گفت: "در نشست امروز شورای همکاری، موضوع حمله به سفارتمان در ایران را بررسی کردیم و به دیدگاه مشترکی در این خصوص رسیدیم.
وی گفت: ما خواستار برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تجاوزات ایران به مقرهای دیپلماتیک عربستان سعودی شدهایم.
وی افزود شورای همکاری خلیج فارس توافق بر سر سازوکار فعال در مقابله با فعالیتهای ایران را اعلام خواهد کرد.
الجبیر با طرح ادعاهایی بیاساس ایران را به ایفای نقش خرابکارانه در سوریه و یمن متهم کرد.
سلام دوستان وسروران عزیز
به وبلاگ خودتان خوش آمدید امیدوارم لحظات شادی داشته باشید لطفا پس از خواندن و مشاهده هر مطلب نظرات خود را مرقوم فرمایید. متشکرم